Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

No Lietuvas izmēģinājuma braucienā uz Ukrainu dosies vilciens pēc lauksaimniecības kravām

Lietuva kopā ar Ukrainu meklē iespējas, kā palīdzēt kara plosītajai un savas jūras ostas zaudējušajai valstij eksportēt labību un citu lauksaimniecības produkciju, tādēļ trešdien no Lietuvas izmēģinājuma braucienā uz Ukrainu dosies vilciens, kas atceļā atvedīs konteinerus ar dažādām precēm.

Kā ziņu aģentūru BNS informējis valsts dzelzceļa uzņēmumu grupas "Lietuvos geležinkeliai" (LTG) pārstāvis Mants Dubausks, vilciens izmēģinās paredzēto maršrutu, no Ukrainas caur Poliju braucot līdz Šeštoku dzelzceļa stacijai Lietuvā.

Ukrainas lauksaimniecības ministrs Mikola Soļskis, kurš pašlaik uzturas Lietuvā, norādījis, ka Lietuvas un Latvijas ostām ir labas iespējas eksportēt Ukrainas labību, taču galvenā problēma ir dzelzceļš - Ukrainā un Baltijā sliežu platums ir lielāks nekā Polijā. Tomēr viņš uzsvēris, ka abu pušu dzelzceļa uzņēmumi strādā pie šā jautājuma un cer atrast tehniskos risinājumus.

Ministrs pastāstījis, ka Ukrainā vēl palikuši 20 miljoni tonnu pērnās ražas labības. Līdz karam valsts eksportēja aptuveni piecus miljonus tonnu graudu mēnesī un šogad vēlas eksportēt 50 miljonus tonnu.

Soļskis piebildis, ka caur Lietuvu plānots vest ne tikai labību, bet arī citu lauksaimniecības produkciju, kas agrāk eksportēta caur Melnās jūras ostām.

Lietuvas zemkopības ministrs Ķēstutis Navicks pēc tikšanās ar Ukrainas kolēģi norādījis, ka izmēģinājuma braucienā no Ukrainas plānots nogādāt Lietuvā 2000 tonnu kravas.

Pēc viņa teiktā, tiek apsvērta iespēja daļu no vagoniem, kas no Ukrainas ieradīsies Lietuvā, izmantot kompāniju "Achema" vai "Lifosa" minerālmēslu eksportam uz Ukrainu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits