Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lietuvas amatpersonas sola atrast vainīgos uzbrukumā Navaļnija līdzgaitniekam

Lietuvas amatpersonas solījušas atrast vainīgos Viļņā notikušajā uzbrukumā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija kādreizējam līdzgaitniekam Leonīdam Volkovam. Pats L. Volkovs paudis viedokli, ka uzbrukums viņam bijis politiski motivēts, un paziņojis, ka tas bijis "acīmredzami tipisks bandīta sveiciens no Putina, no bandītiskās Sanktpēterburgas".

Viņš arī paziņoja, ka uzbrukums neatturēs viņu no politiskajām aktivitātēm, un aicināja Krievijas vēlētājus vienlaicīgi ierasties vēlēšanu iecirkņos svētdien pusdienlaikā, lai izrādītu savu protestu pret vēlēšanām, kurās nav atļauts kandidēt nevienam Vladimira Putina kritizētājam.

Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas portāls LRT.lt, atsaucoties uz Lietuvas Policijas departamenta sniegto informāciju, vēsta, ka uzbrukums L, Volkovam noticis otrdien ap desmitiem vakarā, kad viņš ar automašīnu piebraucis pie mājas Viļņas nomalē, kurā viņš dzīvo. A. Navaļnija kādreizējā preses sekretāre Kira Jarmiša ierakstā platformā X pavēstīja, ka uzbrucējs izsitis L. Volkova automašīnas logu, iesmidzinājis viņam acīs asaru gāzi un sitis ar āmuru. L. Volkovs mēģinājis ar automašīnas durvīm un kājām aizsargāties, tāpēc saņēmis daudz sitienu pa kājām.

Pēc tam L. Volkovs tika nogādāts slimnīcā un pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas ārstējas mājās. Pēc atgriešanās mājās ierakstītā video L. Volkovs stāsta: "No manis mēģināja uztaisīt karbonādi. Cilvēks ar gaļas āmuru pie pašas mājas pagalmā uzbruka man, reizes piecpadsmit iesita pa kāju. Kāja gan palika vesela. Staigāt ir sāpīgi, taču ārsti saka, ka lūzuma nav, toties ir salauzta roka. Tas pāries. Galvenais – turpināsim strādāt un nepadosimies."

Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis ierakstīja vietnē X: "Ziņa par uzbrukumu Leonīdam šokē. Attiecīgie dienesti strādā. Vainīgie atbildēs par savu noziegumu."

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda žurnālistiem Parīzē trešdien paziņoja: "Ir skaidrs, ka tādas lietas tiek iepriekš izplānotas, un mums nevajadzētu būt pārsteigtiem. Es gribētu pilnīgi skaidri apliecināt, ka dienesti izmeklēs un, ceru, atradīs vainīgos. Un es vēlos Putinam pateikt tikai vienu – neviens no jums šeit nebaidās."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits