Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar Novaturas reisiem Baltijas valstīs varēs ieceļot līdz 700 ukraiņiem no Ēģiptes

Sadarbībā ar Ēģiptes Tūrisma ministriju un vēstniecībām panākta vienošanās, ka ar Lietuvas tūroperatoru Novaturas un tā partneriem Baltijas valstīs varēs droši ieceļot līdz 700 ukraiņiem, kas bija devušies ceļojumos uz Ēģipti, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Uzsākoties karadarbībai, Ēģiptē bija aptuveni 2000 ukraiņu ceļotāju, liecina vietējās ukraiņu kopienas pārstāvju apkopotie dati. Šiem cilvēkiem šobrīd palīdz vietējā ukraiņu kopiena, bet par braucieniem atpakaļ uz Eiropu rūpējas Baltijas valstu vēstniecības un "Novaturas".

Pirmās lidmašīnas ar ukraiņiem ceturtdien, 3.martā, nolaidās Viļņā, un šonedēļ gaidāmi citi reisi uz visām trim Baltijas valstīm.

Daļa Ēģiptē esošo ukraiņu, tostarp mātes ar bērniem un seniori, gatavojas uz laiku palikt Baltijas valstīs vai doties uz Poliju.

"Turpināsim sazināties ar vēstniecībām ārvalstīs un iespēju robežās sniegsim savu ieguldījumu, lai pēc iespējas vairāk ārvalstīs esošo ukraiņu droši sasniegtu Eiropu," norāda "Novaturas" izpilddirektors Vitālijs Rakovskis.

Latvijas SIA "Novatours" reģistrēta 2000.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 176 435 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Novatours" vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrēts "Novaturas". Pandēmijas ietekmētajā 2020.gadā uzņēmums strādāja ar 6,369 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 5,5 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī ar 487 774 eiro zaudējumiem pretēji peļņai 2019.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits