Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Postošā vētra Hārvijs sasniedz pēc iedzīvotāju skaita lielāko Teksasas pilsētu; ir upuri

Viesuļvētra Hārvijs, kas kopš piektdienas skārusi ASV dienvidu štatu Teksasu, nu tikusi līdz Hjūstonai - pilsētai ar vislielāko iedzīvotāju skaitu Teksasā. Glābšanas dienesti no applūdušām pilsētas daļām izglābuši vairāk nekā 1000 cilvēkus, kuri paši saviem spēkiem nespēja tikt prom no bīstamajām vietām, vēsta BBC.

Tāpat ziņots par to, ka dzīvību Hjūstonā zaudējuši pieci cilvēki, taču pagaidām oficiāli apstiprināta tikai viena cilvēka bojāeja - kāda sieviete noslīkusi, kad izkāpusi no plūdu ūdens apņemtas automašīnas. 

Jāatgādina, ka vētra prasījusi arī kāda vīrieša dzīvību Aransas apgabalā.

Hjūstonas un Galvestonas apkaimē aizvadītajās 24 stundās nolijuši vairāk nekā 60 centimetri nokrišņu, tāpēc lielākos draudus ēkām un cilvēkiem rada plūdi. 

ASV Nacionālais Meteoroloģiskais dienests paziņojis, ka ūdens līmenis vēl turpinās kāpt, tāpēc šie "plūdi var kļūt vēsturiski". Jau tagad daudzās upēs ūdens līmenis "pārsitis" iepriekšējos rekordus.

Šobrīd daudzviet Hjūstonā pārvietošanās ir teju neiespējama, tāpēc iedzīvotājiem ieteikts bez vajadzības nekur nedoties, izņemot ārkārtas gadījumus, kad nākas steidzami evakuēties, lai paglābtos no plūdiem.

Turpinās glābšanas darbi gan uz ūdens, gan uz sauszemes, un Teksasas gubernators Gregs Abots licis mobilizēt vairāk nekā 1800 karavīru, kuri palīdzēs glābšanas dienestiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ķīna kritizē G7 samita noslēguma paziņojumu

Ķīna pirmdien paziņojusi, ka G7 samita noslēguma dokuments, kurā Pekina aicināta pārtraukt ieroču komponentu sūtīšanu Krievijai, esot "pilns augstprātības, aizspriedumu un melu".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits