Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Obama nule iznākušajos memuāros salīdzina Putinu ar korumpētu politbosu

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama šonedēļ iznākušajā memuāru pirmajā sējumā skarbi izteicies par pašreizējo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, raksturojot viņu kā mūsdienu versiju tiem korumpētajiem politiķiem, kuri valdīja ASV pilsētās XIX gadsimta beigās vai XX gadsimta sākumā, ar atšķirību, ka viņiem nebija kodolieroču un veto iespēju ANO Drošības padomē.

Putins viņam esot atgādinājis tos vīrus, kas kādreiz valdīja Čikāgā un Ņujorkā, – "skarbus, ielas audzinātus, bezjūtīgus tēlus, kas uzskatīja, ka viņiem vienmēr taisnība, nekad nesniedzās ārpus savas šaurās pieredzes rāmjiem un kas uztvēra protežēšanu, kukuļošanu, izspiešanu, krāpniecību un reizēm arī vardarbību kā attaisnojamus rīkus savā darbībā, un kam nekad nevarēja uzticēties," Obamas rakstīto citē Foreignpolicy.com.

Obamas memuāru A Promised Land (Apsolītā zeme) pirmā sējuma tirdzniecība sākās 17. novembrī.

CNN ziņo, ka jau pirmajā pārdošanas dienā kopā ar iepriekšpasūtītajiem eksemplāriem visos formātos tika pārdoti 887 tūkstoši grāmatu. Tiek prognozēts, ka šī būs visvairāk pārdotā grāmata šajā gadā.


Grāmatā Obama raksta, ka sapratis, ka viņa cerības par ASV attiecību ar Krieviju "pārstartēšanu" kopā ar toreizējo Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu ir nolemtas, brīdī, kad pirmo reizi saticis Kremļa īsto saimnieku Putinu. Putins tolaik formāli ieņēma valdības vadītāja amatu pirms atgriešanās prezidenta krēslā. Pirms tikšanās ASV Valsts departamenta vecākais Krievijas eksperts Viljams Bērnss brīdinājis Obamu, ka Putins gribēs "šo to nokratīt no pleciem". "Bērnss nejokoja... Putins sāka aktīvu un šķietami bezgalīgu monologu, kurā uzskaitīja visas netaisnības, nodevības un necieņu, kas viņa uzskatā Krievijas tautai bijis jāpārdzīvo amerikāņu rīcības dēļ," raksta Obama. Putins esot turpinājis garo runu ar pārmetumiem par to, ka NATO nemitīgi ielauzusies Krievijas ietekmes sfērā.

1,7 metrus garais Putins 1,85 metrus garajam Obamam licies neizteiksmīgs – īss, kompakts, ar cīkstoņa ķermeni. Obama ironizē par Putina izrādīšanos fotogrāfijās ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu zirgā un spēlējot hokeju: "Līdzīgi pusaudža uzvedībai Instagram viņš pastāvīgā fotogrāfiju plūsmā uzturēja gandrīz satīrisku maskulīnās enerģijas tēlu, laiku pa laikam praktizējot ikdienišķu šovinismu un homofobiju un apgalvojot, ka ārējie spēki apdraudot Krievijas vērtības."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits