Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Meteorologi brīdina: Plūdi Teksasā būs katastrofāli

Viesuļvētrai Hārvijs turpinot virzīties dziļāk ASV dienvidu iekšzemē, līdzi nesot pamatīgas lietavas, Teksasā gaidāmi "postoši un dzīvībai bīstami plūdi," paziņojis ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs.

Brīdī, kad viesuļvētra sasniedza sauszemi, tā bija ceturtās kategorijas vētra, kas nozīmē, ka vēja ātrums pārsniedza 200 kilometrus stundā. Nu vējš ir nedaudz un vētra iedalīta pirmajā kategorijā, taču tiek prognozēts, ka lietusgāzes turpināsies vēl vairākas dienas, ziņo BBC. Ja vēja ātrums turpinās samazināties, Hārvijs tiks klasificēts kā tropiskā vētra.

Meteorologi brīdina, ka nokrišņu daudzums var sasniegt pat 100 centimetrus. No dažiem reģioniem saņemtie dati liecina, ka tur nokrišņu daudzums jau tagad krietni pārsniedzis 25 centimetrus.

Piekrastes reģionos jārēķinās arī ar vētras uzplūdiem, kur atmosfēras spiediena svārstību un vēja ietekmes rezultātā strauji paaugstinās jūras līmenis. 

Glābšanas dienesti bažījas, ka vairāki cilvēki varētu būt iesprostoti ūdens apņemtās ēkās, kurām ir risks sabrukt. Tāpat aptuveni 200 tūkstoši mājsaimniecību ir palikušas bez elektroapgādes.

Vissmagāk skarta Rokporta, kur dzīvo aptuveni 10 tūkstoši cilvēku. Pilsētas mērs Patriks Rioss atklājis, ka veco ļaužu pansionātā iesprostoti cilvēki, bet ēkai iebrucis jumts, traucējot glābšanas dienestiem veikt cilvēku evakuāciju. Strukturāli bojājumi nodarīti arī pilsētas skolai un viesnīcai.

Top komentāri

Baltais humors.
B
Bet Trampisss taču teica, ka klimata izmaiņas ASV neskar. Būs jāraksta protests uz Debesu Kanceleju, ka tā kuņas bērnam-cukurmutītei Trampisssam nepakļaujas.
melnais humors
m
Nez, kurā Latvijas novadā ir Teksasa un kāpēc mums par to būtu jāsatraucas? :-P
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ķīna kritizē G7 samita noslēguma paziņojumu

Ķīna pirmdien paziņojusi, ka G7 samita noslēguma dokuments, kurā Pekina aicināta pārtraukt ieroču komponentu sūtīšanu Krievijai, esot "pilns augstprātības, aizspriedumu un melu".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits