Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Zaķis nepazīstot viņa reklāmas apmaksājušos uzņēmējus

Drošības policijas (DP) izmeklēšana par iespējamo balsu pirkšanu 12. Saeimas vēlēšanu laikā Latgalē, kas otrdien Vienotības Saeimas frakcijai lika izšķirties par Dzintara Zaķa nostumšanu no tās priekšsēdētāja krēsla, nav vienīgā, kas met ēnu uz veidu, kā ietekmīgās varas partijas vecbiedrs sev nodrošinājis deputāta mandātu nākamajā Saeimā, trešdien raksta Diena.

Zaķa priekšvēlēšanu reklāmas dažādās Latvijas Radio programmās apmaksājuši vairāki Latgales uzņēmēji, par kuriem Zaķis Dienai otrdien apgalvoja, ka viņus nepazīstot un neesot viņiem to lūdzis. Radio reklāmas vēlētājus aicināja balsot tieši par Vienotības 3. numuru Latgales sarakstā - Zaķi.

Viena no šo reklāmu apmaksātājām, kokapstrādes firmas RIKO-RI valdes priekšsēdētāja Regīna Kozlovska no Ciblas novada lāgā negrib atbildēt, kurš viņu palūdzis to darīt. "Ne Zaķis," vienīgi noskaldīja Kozlovska. "Es dzīvoju brīvā Latvijā, ko es gribu, to es daru! Ja esmu kādu likumu pārkāpusi, tad sauciet mani pie atbildības! Kāpēc es nevaru maksāt par Zaķi - viņš ir Latgales cilvēks!"

Šāda priekšvēlēšanu reklāmu apmaksa nav nelikumīga, ja vien maksātāji nav trešās personas, aiz kurām slēpjas īstais naudas devējs. Fiziska persona var apmaksāt politiķa priekšvēlēšanu reklāmu līdz summai, kas nepārsniedz 4800 eiro, Dienai skaidroja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve Laura Dūša.

Vēl viens Dz. Zaķa priekšvēlēšanu reklāmu apmaksātājs rēzeknietis Raitis Baltpurviņš ir valdes loceklis ceļu būves firmā SIA Krustpils, kas pieder Aļonai Kozulei - vienai no Zaķa ceļabiedrēm slavenajā politiķu un uzņēmēju atpūtas braucienā uz Gruziju, kas notika augustā neilgi pirms vēlēšanām, par ko Diena jau rakstījusi. Starp Zaķa un vēl vairāku politiķu līdzbraucējiem bija arī SIA Vlakon īpašnieki Aļona un Andris Kozuļi, kuru apsaimniekotais karjers Pērtnieki pēdējos gados bijis galvenais dolomīta šķembu piegādātājs valsts a/s Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) ceļa darbiem Latgalē.

Vēl viens Dz. Zaķa priekšvēlēšanu reklāmu finansētājs, Rēzeknes uzņēmējs Arnolds Laizāns pērnvasar pašvaldību vēlēšanās kandidēja no Vienotības saraksta. SIA RALL, kurā Laizānam pieder 33%, šogad par 295 797 eiro siltinājis pamatskolu Rēzeknes novadā, par 133 108 eiro renovējis Zilupes vidusskolu un par 122 786 eiro siltinājis Zilupes mūzikas un mākslas skolu. Cita firma - RPKK, kurā Laizānam pieder 20,05%, - iznomā tai Rēzeknē piederošu ēku dažādām valsts un pašvaldības, kā arī komerc-iestādēm. Firmas darbiniece Dienai norādīja, ka Laizāns šobrīd neatrodoties Latvijā un komentāriem nav pieejams.

Visu rakstu par Dzintara Zaķa priekšvēlēšanu reklāmu apmaksātājiem lasiet trešdienas, 8.oktobra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas