Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

VUGD izglābis šoziem pirmo ledū ielūzušo

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piektdienas rītā Babītes novadā Vārkaļu kanālā izglāba slīkstošu vīrieti, portālu Diena.lv informēja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Glābēji pie vīrieša nokļuvuši ar Hansa dēļa palīdzību. Pēc nogādāšanas krastā vīrietis nodots mediķu aprūpē. Šis ir šajā ziemas periodā pirmais gadījums, kad ugunsdzēsēji glābēji izglābj ledū ielūzušu cilvēku.

Pagājušajā gadā no 2013.gada 1.decembra līdz 2014.gada 31.martam ugunsdzēsēji glābēji uz ledus izglāba piecus cilvēkus, bet 23 cilvēki tika atrasti noslīkuši.

VUGD brīdina, ka šobrīd atrasties uz ledus ir ārkārtīgi bīstami, tas apdraud cilvēka veselību un dzīvību. Ledus kārta vēl tikai veidojas un ir ļoti plāna. Ledus sega veidojas pakāpeniski, sākot no krasta, un tāpēc, pasperot jau pāris metrus no krasta, cilvēks var ielūzt. Turklāt tā ir plānāka vietās, kur ūdenskrātuvēs ietek rūpnieciskie ūdeņi, pie tiltiem un vietās, kur aug niedres, krūmi vai atrodas kādi priekšmeti. Turklāt uz ledus segas sasniegušais sniegs veido mānīgu priekšstatu par to, ka ledus sega ir izveidojusies bieza.

VUGD aicina nepaiet vienaldzīgi garām, ja bērni vai pusaudži slidinās pa nedrošo ledu – viņi jābrīdina par bīstamību. Ja redzams, ka cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta un var rasties problēmas atgriezties atpakaļ, kā arī, ja cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties jāzvana glābšanas dienestam pa tālruni 112.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas