Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VSAA izveidojusi slimības un vecāku pabalstu aprēķina kalkulatorus

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) savā e-pakalpojumā iekļāvusi divus kalkulatorus, kas ļauj pašiem aprēķināt slimības pabalstu un vecāku pabalstu, aģentūru LETA informēja VSAA preses sekretāre Iveta Daine.

VSAA jaunā dizaina e-pakalpojumā, kas pieejams valsts pārvaldes pakalpojumu portālā "Latvija.lv", ir iespēja arī pārliecināties, ka darba devējs ir godprātīgi veicis sociālās apdrošināšanas iemaksas, uzzināt informāciju par savu vecuma pensiju un modelēt iespējamo pensijas apmēru, izmantojot VSAA datus un prognozes par nākotnes algas apmēru.

VSAA direktores vietniece Ilze Andersone informē, ka līdz gada beigām paredzēts e-pakalpojuma funkcionalitāti papildināt ar vēl diviem kalkulatoriem - lietotāji varēs patstāvīgi aprēķināt prognozējamo bezdarbnieka un maternitātes pabalsta apmēru.

Tāpat decembrī iecerēts ieviest atgādinājumu cilvēkiem, kuri nav pamanījuši vai izmantojuši iespēju pieteikties uz pienākošos pensiju vai pabalstu, par nepieciešamību to pieprasīt.

Atgādinājumi e-pakalpojuma lietotājiem par tiesībām pieprasīt pienākošos pakalpojumus būs redzami personām, kurām Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK) ir noteikusi invaliditāti un kas nav pieprasījušas invaliditātes pensiju, personām, kurām nav tiesību uz pensiju, bet kuru apstākļi ļauj saņemt sociālā nodrošinājuma pabalstu invaliditātes, vecuma vai apgādnieka zaudējuma gadījumā, personām, kurām šobrīd ir piešķirta invaliditātes vai izdienas pensija un tuvojas vecuma pensijas datums, un citiem.

E-pakalpojums "VSAA informācija un pakalpojumi" esot izstrādāts, lai uzlabotu VSAA informācijas un pakalpojumu pieejamību un saprotamību interneta vidē. Daine skaidro, ka līdz šim dati portālā "www.latvija.lv" bija izvietoti fragmentēti un bija sarežģītāk iegūt uzskatāmu informāciju par VSAA sniegtajiem sociālās drošības pakalpojumiem un tos ietekmējošiem faktoriem dažādās dzīves situācijās.

Portālā "www.latvija.lv" pieejami vairāk nekā 3000 valsts pārvaldes e-pakalpojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas