Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

VM reģionu slimnīcām solītos 400 000 eiro plāno pārdalīt no ministrijas budžeta

Veselības ministrija (VM) reģionu slimnīcām solītos 400 000 eiro plāno piešķirt no nozares iekšējiem resursiem jeb pārdalīt no pašreizējā ministrijas budžeta, aģentūrai LETA pastāstīja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Šneiders apstiprināja, ka 400 000 eiro paredzēti tieši reģionālajām slimnīcām, lai uzlabotu pakalpojumu pieejamību. Viņš arī sacīja, ka papildu nauda no valdības prasīta netiks.

Taujāts, no kādiem nozares iekšējiem resursiem līdzekļi tiks pārdalīti, VM pārstāvis norādīja, ka precīzu atbildi uz šo jautājumu sniegt nevar, un aicināja par to interesēties Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

Jau ziņots, ka arī pēc vakardienas tikšanās ar NVD pārstāvjiem reģionālās slimnīcas līgumus ar valsti parakstīt vēl negrasās un vēlas finansējuma palielināšanas jautājumu apspriest ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS).

Kopumā finansējums reģionālajām slimnīcām būs par aptuveni 5% mazāks nekā pērn, kas, uz visām slimnīcām rēķinot, ir apmēram miljons eiro. Mazāks finansējums reģionālajām slimnīcām ir tādēļ, ka šogad vairāk naudas ir piešķirts trim universitātes slimnīcām Rīgā.

Tomēr kā stāstīja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs, VM radusi iespēju atrast 400 000 eiro slimnīcām. Viņš piebilda, ka arī 400 000 eiro nerisinās problēmu, tomēr sava veida kompensācija tā ir.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas