Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Virsmātes partija startē atkal

Pirms 11. Saeimas vēlēšanām 2011. gada vasarā dibinātā partija Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām, par spīti pieticīgajam atbalstam iepriekš, savu kandidātu sarakstu pieteikusi arī 12. Saeimas vēlēšanās, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Pirms trim gadiem partija Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām asociējās ar Virsmāti jeb dziednieci Anitu Pukaļevu, kas šo politisko spēku nodibināja, bet pati politikā togad neiesaistījās un nav sarakstā arī šoreiz, taču partiju atbalstot joprojām. 2011. gadā šī organizācija pieteica 27 kandidātus trīs vēlēšanu apgabalos, šoreiz tā startē visos piecos apgabalos, bet tikai ar 18 kandidātiem.

Partijai ir divi līdzpriekšsēdētāji - A. Aumalis, kurš savulaik bijis Cēsu alus finanšu direktors, bet tagad šādu amatu ieņem citā uzņēmumā, un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) eksperte Dace Brimerberga.

Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtā informācija liecina, ka no 18 kandidātiem tikai trīs ir vīrieši, bet pārējās ir sievietes. Seši vēlēšanās pieteiktie ir no Ventspils, pieci - no Rīgas. Visiem kandidātiem ir augstākā izglītība, un visi ir strādājošie. Vairāki kandidāti strādā Valsts ieņēmumu dienestā. Sarakstā ir Pūņu pamatskolas skolotāja Antra Treide, Ventspils 4. vidusskolas pedagoģe Ilva Ivaska un Ventspils jaunrades nama pedagoģe Marita Koha, kā arī uzņēmējs Kaspars Lazdāns un Ventspils zivju kombināta pakotāja Vēsma Švinberga. Kandidātu sarakstu partija iesniedza pēdējā dienā kā pēdējā, bet uz sarakstu izlozi neieradās - tā startēs ar trešo kārtas skaitli.

Partija par valsts un pašvaldību galvenajiem uzdevumiem uzskata rūpes par tiem, kas nespēj paši par sevi parūpēties, kā arī iespēju radīšanu tiem, kas to spēj. Partija vēlas panākt, lai rūpniecība būtu ārpus Rīgas, lai cilvēki pēc iespējas dzīvotu laukos un nodarbotos ar mājražošanu, kad daļu pārtikas ģimene sev ražo pati. Šī saraksta kandidāti arī uzskata, ka ir jādomā par jaunu cukurfabriku un jāveicina linu ražošana.

Visu Ināras Egles rakstu Virsmātes partija startē atkal lasiet otrdienas, 12.augusta, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas