Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

VARAM vadītājiem mācīs publisko runu un etiķeti

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) augstākā un vidējā līmeņa vadītājiem organizēs kursus par publisko runu, komunikāciju un etiķeti, liecina informācija ministrijas mājaslapā.

Līgums par kursu pasniegšanu ir noslēgts ar uzņēmumu Triviums, un ministrija šim mērķim atvēlēs 11 570 latus. Atklāts iepirkuma konkurss kursu organizēšanai netika organizēts, bet ministrija bija uzaicinājusi konkrētus uzņēmumus piedalīties šajā iepirkuma konkursā. Uzaicinājumi vēl bez SIA Triviums tika izsūtīti arī SIA Komercizglītības centrs un SIA Mistru media, taču abi uzņēmumi atsūtīja ministrijai atteikumu dalībai iepirkumā. Savukārt SIA Triviums šādu kursu organizēšanu piedāvāja par 11 570 latiem.

Prasībās kursu pasniedzējiem VARAM bija norādījusi, ka publiskās runas pasniedzējam ir jābūt augstākajai izglītībai sociālo, humanitāro vai mākslas zinātņu jomā, kā arī jābūt praktiskai darba pieredzei pēdējo trīs gadu laikā, pasniedzot publisko uzstāšanos, runas mākslu un mediju treniņu vadīšanā dažādām auditorijām. Savukārt komunikācijas un etiķetes pasniedzējiem ir jābūt ne tikai pieredzei šajā jomā pēdējo trīs gadu laikā, bet jābūt arī pieredzei iepriekšējo trīs gadu laikā darbā ar starptautisko sabiedrību. Tāpat jābūt teicamām angļu valodas zināšanām profesionāla lietotāja līmenī.

Informācija uzņēmuma mājaslapā liecina, ka lietišķās etiķetes kursu laikā tiks aplūkoti jautājumi par lietišķo komunikāciju, veiksmīgu pirmā iespaida radīšanu, apģērbu un uzvedību dažādos formālos un neformālos pasākumus. Tikmēr komunikācijas kurss ir orientēts uz dalībnieku personīgo fizisko komunikatīvo resursu attīstīšanu. Šo kursu mērķis ir palīdzēt justies brīvi un komfortabli gan lietišķā sarunā, gan atbildīgā prezentācijā, gan arī jebkurā citā saskarsmē. Publiskās runas kursi paredzēti, lai iemācītos, kā publiski runāt un uzstāties, lai nodibinātu saikni ar klausītāju, noturētu to uzmanību. Šī kursa laikā ir paredzētas arī praktiskās nodarbības, piemēram, runas treniņi, ieraksts radio studijā, kā arī video.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas