Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valsts un ES atbalsta plānošanas pārejas periodā mežsaimniekiem piešķirs 23 miljonus eiro

Latvijas valsts un Eiropas Savienības atbalsta pasākumos plānošanas pārejas periodā 2021. un 2022.gadā plāno mežsaimniekiem piešķirt 23 miljonus eiro, ikgadējā Meža nozares konferencē pauda Zemkopības ministrijas (ZM) Meža departamenta direktora vietnieks Normunds Strūve.

Viņš norādīja, ka no kopējās summas 12 miljoni eiro piešķirti kompensācijas maksājumam par aizsargājamo teritoriju tīkla Natura 2000 mežu teritorijā.

Tāpat pasākumam Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un mežu dzīvotspējas uzlabošanā atvēlēti 11 miljoni eiro, tostarp divi miljoni eiro meža ieaudzēšanai, papildinot daļēji aizaugušās lauksaimniecības zemes, un to kopšanai, viens miljons eiro - atbalstam meža bojājumu profilaksei un atjaunošanai, ko nodarījuši ugunsgrēki, dabas katastrofas, un astoņi miljoni eiro - ieguldījumiem meža ekosistēmu noturības un ekoloģiskās vērtības uzlabošanai.

Kā norādīja Strūve, iepriekšējā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020.gadam kopumā mežu teritorijām kompensāciju maksājumiem par Natura 2000 piešķirti 21,09 miljoni eiro, bet pasākumam Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un mežu dzīvotspējas uzlabošanā - 25,483 miljoni eiro.

Par atbalsta summām nākamajam plānošanas periodam no 2023. līdz 2027.gadam Strūve konkrēti neizteicās, norādot, ka šis process vēl ir attīstības stadijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas