Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Valsts policija zemniekus aicina uzmanīties no ražas izkrāpējiem

Latvijā pilnā sparā turpinoties ražas novākšanas sezonai, policija aicina zemniekus uzmanīties no saražotās produkcijas izkrāpšanas, informē Valsts policija.

Policija jau iepriekšējos gados ziņojusi par gadījumiem graudu kulšanas sezonā - vasaras vidū un beigās, kad personas, uzdodoties par graudu vai citas ražas uzpircējiem, īstenojušas krāpšanu.

Parasti noziedznieki izmanto līdzīgu shēmu - uzdodoties par kāda uzņēmuma pārstāvjiem, ļaundari individuāli vēršas pie zemniekiem vai arī izvieto pirkšanas sludinājumus, piedāvājot iegādāties lauksaimniecības produkciju par cenu, kas parasti ir lielāka par tirgus cenu.

Tādējādi tiek radīts mānīgs iespaids, ka darījums būs izdevīgs. Viltus pircējs vienojas ar pārdevēju, ka graudu saņemšanas brīdī parakstīs pavadzīmi un apmaksu veiks tuvāko dienu laikā. Taču par preci tā arī netiek samaksāts. Pēc tam krāpnieki noziedzīgā ceļā iegūto produkciju pārdod.

Lai iedzīvotājos radītu uzticību, krāpnieki mēdz pat nodibināt uzņēmumu, viltot dokumentus un zīmogus.

Piemēram, pagājušā gada ražas sezonā no zemniekiem tika izkrāpta saražotā lauksaimniecības produkcija vismaz 100 000 eiro vērtībā.

Saimniekiem dažādās vietās Latvijā izkrāpti gan graudi, gan cita lauksaimniecības produkcija. Jau ziņots, ka iepriekšējos gados par minētajiem faktiem Valsts policija bija aizturējusi vairākas personas.

Šogad Valsts policijā vēl nav saņemta informācija par līdzīgiem krāpšanas gadījumiem, taču piesardzība ir jāievēro joprojām.

Valsts policija aicina lauksaimniekus pārliecināties, vai uzņēmums, kas piedāvā iegādāties viņu produkciju, atrodas Uzņēmumu reģistrā un cik ilgi tas darbojas. Tāpat ieteicams pārbaudīt atsauksmes par konkrēto uzņēmumu. Savukārt personām, kas ieradušās slēgt darījumu, ieteicams lūgt uzrādīt personas apliecinošu dokumentu. 

Pārdevējs var arī sazināties ar pircēja pārstāvēto uzņēmumu un noskaidrot, vai šis cilvēks tiešām tur strādā. Paļaušanās uz neparasti izdevīgiem, tirgus cenai neatbilstošiem pirkšanas vai pārdošanas piedāvājumiem nereti nozīmē risku kļūt par krāpšanas upuri.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas