Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Valsts policija: Laužot līgumu par fotoradariem, pasliktināsies situācija uz Latvijas ceļiem

Laužot līgumu ar uzņēmumu "Vitronic Baltica un partneri" par fotoradaru uzstādīšanu un apkalpošanu, pasliktināsies ceļu satiksmes kontrole uz Latvijas ceļiem, šodien intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns.

"Policijai tas nozīmē to, ka faktiski pārtraucam "ātruma fiksēšanas menedžmentu" ar automātiskajām mērierīcēm," sacīja Marķitāns, norādot, ka fotoradari ir uzņēmuma, nevis policijas īpašums.

Turklāt Valsts policijai vairs nav resursu, lai varētu veikt satiksmes uzraudzību tādā apjomā, kādā tā tika veikta līdz fotoradaru uzstādīšanai. Līdz ar to policija prognozē, ka situācija uz ceļiem pasliktināsies.

Kā norādīja VP priekšnieka vietnieks, policijā ir veiktas dažādas reorganizācijas un reformas, kuru rezultātā tie ceļu policisti, kas iepriekš kontrolēja ceļu satiksmi, tagad novirzīti citu pienākumu veikšanai - strādā patruļdienestā un reaģē uz iedzīvotāju izsaukumiem.

VP priekšnieka vietnieks uzskata, ka izvēlētais veids fotoradaru ieviešanai nav bijis slikts, jo brīdī, kad par to pieņemts lēmums, policijai šim mērķim naudas nebija un ar privātās-publiskās partnerības projektu valsts fotoradaru sistēmas izveidē neieguldīja nevienu latu. Tomēr nav bijusi veiksmīga projekta realizācija.

Marķitāns apliecināja, ka pagaidām vēl nevarot droši teikt, ka līgums ar "Vitronic Baltica un partneri" noteikti tiks lauzts. Saskaņā ar līguma nosacījumiem uzņēmumam ir 20 dienas, lai sniegtu savus paskaidrojumus. Pēc tam policijai būs 10 dienu laikā jāizvērtē šie pieskaidrojumi un jāpieņem lēmums, tajā skaitā, vai lauzt līgumu. "Ja argumenti būs pietiekami, tad mēs brīdinājumu par līguma laušanu varam atsaukt," sacīja policijas pārstāvis.

Pēc viņa teiktā, pārliecinošs arguments būtu 133 fotoradaru uzstādīšanu saskaņā ar līguma nosacījumiem.

Savukārt, arguments, ka fotoradaru uzstādīšanu kavējusi nespēja vienoties ar zemju īpašniekiem, neesot pietiekams, jo to "Vitronic Baltica un partneri" vajadzēja paredzēt, jau piedaloties konkursā. Arī arguments, ka uzņēmuma darbību kavējis AS "Latvijas Krājbanka" bankrots, neesot pietiekams, jo pusgada laikā šo situāciju varēja atrisināt, norādīja Marķitāns.

Neskatoties uz problēmām, Marķitāns līdzšinējo sadarbību ar "Vitronic Baltica un partneri" vērtēja kā veiksmīgu. Pēc policjias pārstāvja domām, problēmas radušās, jo "Vitronic Baltica un partneri", uzsākot šo biznesu, nepietiekami izvērtēja iespējamos riskus.

Kā ziņots, VP plāno lauzt sadarbības līgumu ar privāto partneri "Vitronic Baltica un partneri", kas savlaicīgi nav spējis izpildīt līguma saistības uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus.

Uzņēmums iepriekš skaidrojis, ka fotoradaru projektam vislielākās grūtības un kavēšanos izraisīja problēmas ar servitūtiem jeb tiesībām izmantot svešu zemi iekārtu elektrības vadu pievilkšanai, kā arī viena no projekta finansētāju - "Latvijas Krājbankas" - krahs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas