Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vakcinācijas projekta birojā strādās bijušais NVD vadītājs Labsvīrs

Vakcinācijas projekta birojā par procesa koordinatoru strādās bijušais Nacionālā veselības dienesta (NVD) vadītājs Edgars Labsvīrs, informēja Veselības ministrija.

LETA jau ziņoja, ka pirms Labsvīra Vakcinācijas projekta birojā par procesa koordinatoru aptuveni mēnesi nostrādāja Pēteris Rimšs, bet februāra beigās viņš personīgu iemeslu dēļ darbu pārtrauca, piebilstot, ka tic vakcinācijas nepieciešamībai un vakcīnu pret Covid-19 drošumam un efektivitātei.

Labsvīra kā procesa koordinatora pienākumi būšot izstrādāt procesa vadlīnijas masu vakcinācijas īstenošanai visā Latvijas teritorijā, lai īstenotu uzstādīto mērķi 100 000-150 000 vakcinācijas epizožu nedēļā.

Labsvīrs iepriekš vadījis NVD, īstenojis valsts politiku veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības nodrošināšanā, kā arī pilnveidojis valsts apmaksājamo veselības aprūpes pakalpojuma grozu.

Par nodomu atstāt NVD direktora amatu Labsvīrs paziņoja 2020.gada vasaras sākumā. NVD direktora pienākumus viņš sāka pildīt 2019.gada 1.oktobrī. Kopš 2018.gada aprīļa Labsvīrs bija NVD direktora vietnieks veselības aprūpes administrēšanas jautājumos.

Pērnās vasaras sākumā Labsvīrs atzina, ka viens no iemesliem, kāpēc nolēmis pamest amatu NVD, bijis publiski paustie pārmetumi par medicīnas masku piegādi jeb, pēc viņa vārdiem, "masku emocionālais terors".

Ierēdnis toreiz žurnālistiem skaidroja, ka nostrādājis dienestā divus gadus un vairs neredz sevi valsts pārvaldē pēc pieciem gadiem. Viņa ieņemtais amats neesot bijusi medusmaize, turklāt "jābūt gataviem uzbrukumiem un zināmai emocionālai spriedzei". No Labsvīra teiktā izrietēja, ka viņš grib turpināt izglītoties, bet nevar to savienot ar darbu NVD.

Jaunais Vakcinācijas projekta biroja procesa koordinators ir ieguvis maģistra grādu veselības vadībā Rīgas Stradiņa universitātē.

Izveidojot Vakcinācijas projekta biroju, tā darbiniekiem tika piedāvāts atalgojums no 3500 līdz 4900 eiro, paredzot iespēju šo summu precizēt, darbu sākot.

Kā liecina Labsvīra pērn iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija, 2019.gadā strādājot divos dažādos vadošos amatos NVD, viņš kopumā nopelnīja 30 988 eiro. 2019.gada beigās Labsvīram bija parādsaistības 106 030 eiro apmērā.

Labsvīrs iepriekš bijis partijas Progresīvie valdes loceklis, taču 2019.gada beigās viņš šo amatu atstājis, liecina Firmas.lv dati.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas