Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesa apcietinājusi Merķeļa ielā degušā hosteļa lietā iesaistīto uzņēmēju Riekstu

Saistībā ar traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī Rīgā, Merķeļa ielā, meklēšanā izsludinātais uzņēmējs Ernests Rieksts ir aizturēts un tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu.

Veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību, policija Riekstu aizturēja otrdien. Personai piemērots aizdomās turētā statuss un tiesa šodien viņam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Riekstam gan ir tiesības pirmās instances tiesas lēmumu pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Visu šo laiku, kad Rieksts atradās meklēšanā, viņš vien aizvadītajā nedēļā pēc publiskiem policijas aicinājumiem sāka attālinātu komunikāciju ar likumsargiem, izmantojot saziņas lietotnes, taču nesadarbojās un šo komunikāciju pārtrauca. Tomēr tas nebija šķērslis, lai policisti noskaidrotu personas atrašanās vietu un viņu aizturētu.

Saistībā ar notikušo ugunsgrēku 28.aprīļa naktī Rīgā, Merķeļa ielā joprojām notiek aktīva izmeklēšana un līdz šim ir atpazītas septiņas no deviņām personām, kuras gāja bojā ugunsgrēkā. Visas atpazītās personas bija Latvijas pilsoņi.

Līdz šim policija kopumā ir aizturējusi sešas personas un visām personām ir noteikts procesuālais statuss ar tiesībām uz aizstāvību.

Kriminālprocess kvalificēts par ugunsdrošības noteikumu tīšu pārkāpšanu un uzņēmējdarbību bez reģistrēšanas vai bez speciālas atļaujas.

Izmeklēšanas interesēs policija patlaban plašākus komentārus nesniedz.

Iepriekš internetā izplatītajā audiovēstījumā Rieksts apgalvoja, ka viņa meklēšana ir "politiķu PR spodrināšana". Rieksts savā vēstījumā arī apgalvoja, ka Merķeļa ielā degušās telpas nebija hostelis, bet gan īres dzīvoklis. Tāpat viņš apgalvoja, ka dzīvoklī ugunsdrošība bijusi "augstā līmenī" un "visur bija dūmu detektori".

Rieksts apgalvoja, ka Merķeļa ielas telpās neesot bijis pusotru gadu un "tur pavisam citi cilvēki darbojās un vadīja to visu".

Rieksts savā vēstījumā arī izklāstījis savas iespējamās versijas par ugunsgrēku, proti, pieļaujot, ka notikusi tīša dedzināšana.

28.aprīlī ugunsgrēkā kādā nelikumīgā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā deviņi cilvēki un vēl vairāki cieta. Valsts policija saistībā ar traģisko ugunsgrēku sāka kriminālprocesu un uz laiku aizturēja vairākus cilvēkus, kā arī izsludināja meklēšanā Riekstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas