Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tērauda: Latvija uzņems vēl atsevišķas ģimenes no Afganistānas, kas palīdzējušas ES un NATO

Latvija uzņems tikai tās personas ar ģimenēm no Afganistānas, kas mums ir palīdzējušas Eiropas Savienības (ES) un NATO līmenī, to otrdien, akcentēja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

Komisijas deputāti šodien sprieda, kā pašreizējā situācija Afganistānā ietekmēs Latviju, Eiropu un migrācijas politiku ES kopumā. Nestabilitāte Centrālāzijas valstī ir aktualizējusi ne tikai iekšējās, reģionālās un starptautiskās drošības draudus, bet arī jautājumu par iespējamām bēgļu plūsmām Eiropas virzienā.

Patlaban Latvija jau uzņēmusi vairākas personas ar ģimenēm, kuras strādā vai iepriekš strādājušas kādā no ES struktūrām Afganistānā. Kopumā uzņemti 15 cilvēki, kuri uzturas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā “Mucenieki”, atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas informatīvo ziņojumu par šodienas ES iekšlietu ministru padomes ārkārtas sanāksmi saistībā ar situāciju Afganistānā, sacīja V.A.Tērauda.

Komisijas priekšsēdētāja uzsvēra, ka ES atkārtoti pauž apņemšanos evakuēt tos Afganistānas valstspiederīgos, kuri pēdējo gadu laikā ir sadarbojušies ar ES, kā arī nodrošināt viņu drošību. Taču, palielinoties migrācijas plūsmām no Afganistānas, Latvija neatbalsta izskanējušās idejas par mehānisku personu pārvietošanu uz ES vai vēlāku pārdali starp dalībvalstīm, pauda V.A.Tērauda.

Drošības situācijai Afganistānā kļūstot nestabilai, ASV un citas NATO, kā arī ES dalībvalstis pašlaik cenšas no Afganistānas evakuēt savus valstspiederīgos un tuvākos sadarbības partnerus, tostarp afgāņu līgumdarbiniekus, baidoties, ka “Taliban” grupējums varētu ar šīm personām izrēķināties. Drošības un humanitārai situācijai pasliktinoties, tiek prognozēts, ka tas varētu izraisīt paaugstinātas migrācijas plūsmas uz ES, tādējādi radot arī papildu drošības izaicinājumus, teikts atbildīgās ministrijas sagatavotajā informācijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas