Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām pieteikušies jau 7786 studētgribētāji

Studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām, kuras iekļāvušās vienotajā pieteikumu iesniegšanas tīklā, pieteikušies 7786 reflektanti, liecina statistikas dati par apstiprinātajiem pieteikumiem uzņemšanai pamatstudiju programmās. 

Līdz plkst.18 visvairāk pieteikumu saņemts studijām Latvijas Universitātē (LU) un Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), attiecīgi 14 885 un 12 439. 

Viens reflektants var iesniegt pieteikumus vairākās programmās, tāpēc pieteikumu ir vairāk nekā reģistrēto reflektantu. 

Latvijas Lauksaimniecības universitātei ir 2962 apstiprināti pieteikumi, Daugavpils Universitātei - 1695, Liepājas Universitātei - 1118, Rēzeknes Augstskolai - 997, Vidzemes Augstskolai - 758, Banku augstskolai - 741, Ventspils Augstskolai - 648 pieteikumi. Vismazāk apstiprināto pieteikumu pagaidām ir studijām Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā - attiecīgi 599 un 263 pieteikumi. 

Pieteikties elektroniski varēs vēl līdz 15.jūlija plkst.16. Tāpat arī 15.jūlijs ir pēdējā diena, kad pieteikumu apstiprināt kādā no dokumentu pieņemšanas vietām. 

Savukārt līdz šodienas plkst.17 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), kas nepiedalās vienotajā uzņemšanā, dokumentāli ir apstiprināti 3345 pieteikumi studijām, liecina augstskolas uzņemšanas statistika.

Kā ziņots, Valsts izglītības satura centrs šogad izsniedzis 24 222 sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību, liecina VISC apkopotā informācija. 

Pirmdien sākās reflektantu reģistrācija un uzņemšana augstskolās un koledžās. Lai arī aizvadītajā nedēļā jau vairākās augstskolās sākās elektroniskā pieteikšanās studijām, no pirmdienas var doties klātienē uz augstskolām. Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā "www.latvija.lv" pieteikties studijām var kādā no 11 Latvijas augstskolām - Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Liepājas Universitātē, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Rēzeknes Augstskolā, Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā. 

Pēc elektroniskās pieteikšanās studijām gan visiem reflektantiem obligāti jādodas uz kādu no 11 augstskolu uzņemšanas punktiem, jāuzrāda nepieciešamie dokumenti un jāapstiprina pieteikums studijām augstskolā. 

Dokumentu pieņemšana RSU pamatstudiju programmām norisināsies līdz 17.jūlijam darbdienās no plkst.9 līdz 17 Dzirciema ielā 16, Rīgā. Savukārt jau šonedēļ izvēlētajās studiju programmās var pieteikties RSU elektroniskās pieteikšanās e-uzņemšanas sistēmā. Pēc dokumentu reģistrācijas e-uzņemšanā līdz 17.jūlijam jādodas uz RSU Studentu servisu Dzirciema ielā 16, lai apstiprinātu ievadīto datu patiesumu un nokārtotu pārbaudījumus, ja tādi ir paredzēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas