Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Smiltēns: Krievijas kaimiņvalstis nevar atļauties būt neitrālas

Krievijas kaimiņvalstis Eiropā nevar atļauties būt neitrālas, reaģējot uz šīs valsts sākto karu pret Ukrainu, šodien Eiropas Savienības (ES) parlamentu priekšsēdētāju konferencē Čehijā, Prāgā šādu nostāju pauda Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Politiķis pauda, ka pirms 21 gada Latvija Prāgā saņēma uzaicinājumu pievienoties NATO, un tagad šajās pašās telpās tiek apspriesta taisnīguma atjaunošana attiecībā uz Ukrainu.

"Šodien vairāk nekā jebkad agrāk mums ir vajadzīga tāda pati drosme un gudrība, lai Eiropā likvidētu politiskās nenoteiktības pelēko zonu. Toreiz mēs negribējām palikt malā un tumsā, un mēs nevēlamies, lai tas notiktu ar kādu citu tautu," pauda Smiltēns, uzsverot, ka Krievijas kaimiņvalstis Eiropā nevar atļauties būt neitrālas.

Smiltēns uzsvēra, ka, veidojot drošības vidi, ir vajadzīga stratēģija arī pēc Ukrainas uzvaras karā. Viņš pauda, ka ir jāveido plašāka un saskaņotāka ierobežošanas politika. Smiltēns arī norādīja, ka tas prasīs arī dziļākas izmaiņas ekonomiskās sadarbības modeļos un vēlmi kolektīvi iestāties par mūsu vērtībām visā pasaulē. 

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka ar sankciju politiku, atbildes reakciju uz dezinformāciju visā pasaulē un palīdzību partneriem mēs esam šī ceļa sākumā.

"Mēs visi ceram, ka ukraiņi spēs sagraut Krievijas armiju un ātri to izstumt no visas Ukrainas teritorijas, tomēr mums jābūt gataviem ilgstošam karam," pauda Smiltēns, norādot, ka pat tad, kad ukraiņi izstums Krievijas armiju no savas zemes, Krievija šo rezultātu nepieņems kā realitāti. Viņš arī uzsvēra, ka Krievijas imperiālisms ir dziļi iesakņojies tās sabiedrībā un turpinās apdraudēt citas valstis.

Saeimas priekšsēdētājs atsaucās uz vēsturisko NATO samitu, kas notika 2002.gada izskaņā. Smiltēns atzīmēja, ka toreiz Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, pieņemot uzaicinājumu Latvijai pievienoties NATO, valsts vārdā deva svinīgu solījumu un apliecināja apņemšanos darīt visu iespējamo, lai Latvija ne vien sniegtu savu ieguldījumu alianses stiprināšanā, bet arī, lai radītu pasauli, kurā taisnīgums un brīvība ir pieejama visiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas