Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Slimnīcu noslogojumu ar Covid-19 pacientiem prognozē līdz pat janvāra vidum

Prognozes liecina, ka slimnīcu noslogojums ar Covid-19 pacientiem turpināsies līdz pat janvāra vidum, savukārt mirstības radītāji varētu turpināt pieaugt, valdības sēdē sacīja Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Indra Dreika.

"Prognozes, ar kurām mēs šobrīd operējam, rāda diezgan labu ainu attiecība uz saslimstību un infekciozitāti, taču tās diemžēl nerāda tikpat labu un strauju hospitalizēto pacientu samazināšanos," norādīja Dreika.

Ņemot vērā minēto, VM ieskatā ir būtiski nodrošināt, ka smagā stāvoklī esošie Covid-19 pacienti tiek stacionēti augstāka līmeņa slimnīcās, kur ir pieejami atbilstoši resursi minēto pacientu ārstēšanai, bet stabilizētu Covid-19 pacientu ārstēšanas pabeigšana tiek īstenota zemāka līmeņa slimnīcās gan Rīgā un Pierīgā, gan Latvijas reģionos, īpaši Latgalē, kur ir augstākais saslimstības rādītājs Latvijā.

Vienlaikus klīniskās universitātes slimnīcas esot vērsušas uzmanību uz to, ka šobrīd Covid-19 pacienti stacionārā nokļūst ar smagu veselības stāvokli. Tādējādi pacientiem ir ilgāks laiks jāpavada augstāka līmeņa slimnīcā, saņemot sākotnējo ārstēšanu, kā arī salīdzinoši ilgs laiks būs nepieciešams ārstēšanas pabeigšanai zemāka līmeņa ārstniecības iestādē, kur pacienti varētu atrasties, sākot no pāris nedēļām līdz pāris mēnešiem.

Līdz ar to VM īstenos pasākumus, lai nodrošinātu, ka visas slimnīcas, kas uzņem Covid-19 pacientus, tai skaitā stabilizētus Covid-19 pacientus ārstēšanas pabeigšanai, atbilstoši slimnīcu sniegtajai informācijai par gultu izvēršanu ir nodrošinātas ar nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu un inventāru, kas nepieciešams pacientu aprūpei, tai skaitā medicīniskā skābekļa terapijas nodrošināšanai.

Patlaban gan jaunu gultu izvēršana nav paredzēta, kā arī, ņemot vērā esošo epidemioloģisko situāciju un prognozes, kas liecina, ka stacionēto Covid-19 pacientu skaits varētu lēnām mazināties, gultu izvēršana VM ieskatā pacientu ārstēšanas nodrošināšanai būtu veicama pakāpeniski, monitorējot situāciju, bet vienlaikus nodrošinot, ka nepieciešamības gadījumā, strauji pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai, slimnīcas operatīvi varētu izvērst maksimālo gultu skaitu Covid-19 pacientu ārstēšanai - 3301 gultasvietu.

Tāpat, VM norāda, ka, ņemot vērā Covid-19 vīrusa dažādo mutāciju un variantu veidošanās iespējamību un izplatīšanos, būtu jānodrošina veselības aprūpes sistēmas gatavība potenciālajiem jaunajiem infekcijas uzliesmojumiem.

Jau ziņots, ka Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās diennakts laikā sarucis par 7,23% jeb no 1106 līdz 1026, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Pirmdien slimnīcās ievietoti 89 Covid-19 pacienti, savukārt 145 no tām aizvadītajā diennaktī izrakstīti. Savukārt Slimību profilakses un kontroles centrs ziņoja, ka vakar saņemti ziņojumi par 40 Covid-19 pacientu nāvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas