Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Šlesers LPS prasa skaidrus spēles noteikumus

Latvijas Pašvaldību savienības kongresā, kas šodien notiek Mārupē Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) paziņoja, ka aicina Pašvaldību Savienību kopā ar Rīgas domes vadību trīs mēnešu laikā vienoties par skaidriem sadarbības noteikumiem un pēc tam sasaukt LPS ārkārtas kongresu.

A.Šlesers norādīja, ka Rīgu neapmierina situācija, ka 720 000 rīdzinieku Latvijas Pašvaldību savienības kongresā ir pārstāvēti tikai ar septiņiem delegātiem. Viņš uzskata, ka LPS nespēj aizstāvēt Rīgas intereses, taču Rīga ir lielākais donors pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā.

A.Šlesers norādīja uz vēl vairākām problēmām, ka ļoti daudzi Rīgā strādājošie maksā nodokļus Pierīgas pagastos un, viņaprāt, tuvākajā laikā ir jāskata jautājums par iedzīvotāju ienākuma nodokļa prādali. Viņš arī uzskata, ka Saeimā steidzami jāpieņem likums par Rīgu kā Latvijas galvaspilsētu. Savulaik, kad Rīgas mērs bija Gundars Bojārs, kurš tagad ir A.Šlesera partijas biedrs, tāds bija sagatavots, bet pieņemts netika.

Visi 109 novadi ir apliecinājuši savu dalību LPS, kas nodrošina šīs organizācijas turpmāko darbību.

Jau vēstījām, ka piektdien notiek LPS kongress, kurā tiks vēlēts arī savienības līderis turpmākajiem četriem gadiem. Uz kongresu ieradušies valdības ministri, kā arī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. V.Zatlers jaunos novadu domes vadītājus aicināja darīt visu iespējamo, lai iedzīvotājiem attiecīgajā pašvaldībā dzīve uzlabotos, jo „mums ir jādomā par to, kā radīt un man ir prieks, ka tie jaunie novadu vadītāji, ar kuriem esmu ticies, tieši šādi pieiet savam darbam”.

(turpinājums sekos)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas