Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sestdien vakcinēties gribētāju skaits sarucis; svētdien atvērti trīs lielie centri - Cēsīs, Kuldīgā un Valmierā

Šodien atvērti būs trīs lielie vakcinācijas centri - Cēsīs, Kuldīgā un Valmierā, aģentūru LETA informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Vakcinācijas projekta nodaļā atgādināja, ka vakcinācija liela mēroga centros visā Latvijā notiek pēc iepriekšējas pieteikšanās vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

Tāpat vakcinācijas organizētāji aicināja iedzīvotājus konkrētajā vakcinācijas vietā ne ātrāk par 10 līdz 15 minūtēm. "Cilvēki vakcinācijas centrā tiek laisti iekšā tad, ja ir pienācis viņu pieraksta laiks vai piecas minūtes pirms pieraksta. Aicinām iedzīvotājus bez iepriekšēja pieraksta nenākt uz vakcinācijas centriem," skaidro Vakcinācijas projektā.

Sestdien, kas Latvijā oficiāli gan bija darba diena, sarucis pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju skaits, salīdzinot ar citām nedēļas dienām, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie jaunākie dati.

Aizvadītās diennakts laikā sapotēti 7417 cilvēki, kas ir aptuveni tik pat, cik otrdien, 4.maijā, kas gan bija brīvdiena. Pērējās šīs nedēļas darba dienās sapotēts ievērojami vairāk cilvēku, un vidēji dienā šonedēļ poti saņēmuši 11 143 cilvēki.

Līdz 7.maijam ieskaitot vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā ir saņēmuši 311 222 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēgušas 78 496 personas. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši 16,48% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu pabeiguši - 4,16%.

Par vakcinācijas procesu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši "AstraZeneca", "Pfizer"/"BioNTech" vai "Moderna" ražotās potes abas devas vai "Johnson & Johnson" (J&J) meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva. Imunitāte pret Covid-19 izraisošo vīrusu pēc dažādu vakcīnu saņemšanas gan iestājas atšķirīgos laikos.

Kopumā Latvijā līdz sestdienai ieskaitot veiktas 389 718 Covid-19 vakcīnas injekcijas.

Sestdien Latvijā vakcīnas pirmo devu saņēmušas 5695 personas, otro devu - 1689 personas, bet 33 cilvēki vakcinēti ar J&J meitasuzņēmuma ražoto preparātu, kuram nepieciešama tikai viena deva.

Sestdien vakcinēšanā pret Covid-19 iesaistījušās 170 ārstniecības iestādes. Visaktīvākie potētāji bijuši SIA "Vizuālā diagnostika", SIA "Veselības centru apvienība", SIA "Valmieras veselības centrs" un SIA "Veselības centrs 4", kuri savakcinējuši attiecīgi 533, 439, 419 un 370 cilvēkus.

No visiem aizvadītajā diennaktī poti pret Covid-19 saņēmušajiem gandrīz 3000 bija nevienā prioritārajā grupā neietilpstoši iedzīvotāji, 1658 bija seniori vecumā virs 60 gadiem un 850 - hroniskie slimnieki. Pārējo sabiedrības grupu pārstāvji vakcinēti ievērojami mazāk.

Sestdien Latvijā izpotētas 4285 "Pfizer"/"BioNTech" ražotās vakcīnas pirmās devas un 792 šīs vakcīnas otrās devas, 1333 "Moderna" vakcīnas pirmās devas un 171 šīs vakcīnas otrā deva, 77 "AstraZeneca" vakcīnas pirmās devas un 726 šīs vakcīnas otrās devas, kā arī 33 J&J meitasuzņēmuma ražotās vakcīnas devas.

Līdz 8.maijam ieskaitot Latvijā kopumā izpotēta 153 727 "AstraZeneca" ražotās vakcīnas devas, 146 885  "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas devas, 88 385 "Moderna" vakcīnas devas un 721 J&J vakcīnas deva.

Pēdējās dienās vakcinēto cilvēku skaits centralizēti apkopotajā statistikā gan vēl varētu pieaugt, jo ne visi mediķi datus par savām veiktajām vakcīnām dara zināmus NVD tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu. Savukārt kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas