Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sestdien pret Covid-19 vakcinēti 543 cilvēki

Sestdien Latvijā pret Covid-19 vakcinēti vismaz 543 cilvēki, no tiem pirmo poti saņēmuši 536 cilvēki, bet otro - seši, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) sestdien apkopotie dati.

Vakcinēto cilvēku skaits NVD statistikā gan vēl varētu pieaugt, jo ne visi mediķi datus E-veselības sistēmā ievada tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts. Piemēram, sestdien aktualizētajā statistikā ceturtdien vakcinēto personu skaits ir pieaudzis par 414 cilvēkiem - no 2660 kā tika ziņots sestdien, līdz 3074.

Veselības ministrija iepriekš arī skaidroja, ka nedēļas nogales dienās vakcinācijas tempi ir lēnāki, jo vairums vakcinācijas punktu organizē darbu tā, ka lielāku daļu vakcīnu izmanto darba dienās.

Kopumā pēdējās septiņās dienās vakcīnas pirmo vai otro devu kopumā saņēma 16 669 personas, kas ir vidēji 2381 cilvēki dienā, kas atbilst veselības ministrijas iepriekš publiski noteiktajam mērķim šonedēļ diennaktī vakcinēt vidēji 2000 cilvēku. Arī jaunnedēļ paredzēts dienā vidēji potēt 2000 cilvēkus.

Kopumā starp sestdien pirmo poti pret Covid-19 saņēmušajiem lielākā daļa - 380 - bija personas vecumā virs 60 gadiem. Vēl pirmo vakcīnas devu saņēmušas 49 ārstniecības personas, 37 cilvēki no citas paaugstināta riska grupas, 29 personas ar hroniskām slimībām, 26 sociālo aprūpes centru (SAC) darbinieki, 15 ārstniecības iestāžu darbinieki un viens nozaru prioritāro iestāžu darbinieks. 

Savukārt vakcīnas otro devu saņēmuši četri ārstniecības iestāžu darbinieki un divas ārstniecības personas. Visi seši sestdien otro vakcīnas devu saņēmušie vakcinēti Kuldīgas slimnīcā.

Sestdien Latvijā kā pirmo vakcīnas devu 240 personas saņēmušas AstraZeneca potes, bet vēl 297 cilvēki potēti ar Moderna vakcīnu. Savukārt visi seši ar otro vakcīnas devu vakcinētie saņēmuši Pfizer/BioNTech" poti Comirnaty.

Kopumā līdz šim Latvijā pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu saņēmuši 44 938 cilvēki, bet abas devas - 16 995 cilvēki, liecina NVD dati. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2021.gada 1.janvārī Latvijā provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 līdz šim varētu būt saņēmuši 2,37% iedzīvotāju, bet abas - 0,9% iedzīvotāju.

Pagājušās nedēļas beigās centralizētu uzaicinājumu īsziņas un e-pasta veidā saņēma tie pirmie seniori, kas vecāki par 70 gadiem un bija pieteikušies savai vakcīnai vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni 8989.

Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojs norāda, ka tie iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un vēl nav pieteikušies savai vakcīnai, tiek aicināti reģistrēties pie sava ģimenes ārsta, vietnē www.manavakcina.lv vai pa tālruni 8989.

Patlaban vakcināciju punktos - pie ģimenes ārstiem un ārstniecības iestādēm - pieejams vakcinācijai vēl nedaudz vairāk kā 11 000 vakcīnu devu, ko plānots izmantot līdz nākamajai vakcīnu piegādei.

Nākamā vakcīnu piegāde gaidāma 2.martā, kad Latvija saņems vēl 14 400 AstraZeneca vakcīnu. Līdz ar to vakcinācijas punktos papildu vakcīnu piegādes gaidāmas nākamās nedēļas otrajā pusē.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti. 17.februārī Vakcinācijas projekta biroja vadītāja paziņoja, ka tiek sākta senioru vecumā virs 70 gadiem vakcinēšana, kas sākusi uzņēmusi apgriezienus.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - Pfizer/BioNTech, Moderna un AstraZeneca, taču visu šo medikamentu piegādes kavējas un ir nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas