Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Satiksmes ministrija turpinās sarunas ar Prudentia atrasto investoru

Pēc četrus gadus ilgiem meklējumiem valdības piesaistītajam konsultantam kompānijai Prudentia beidzot izdevās atrast reālu investoru nacionālajai lidsabiedrībai airBaltic. Tomēr tā vietā, lai vispirms vienotos ar Satiksmes ministriju (SM), Prudentia šo informāciju publiskoja medijos. Tas sadusmoja nozares ministru Anriju Matīsu (Vienotība), kas konsultanta rīcību uztvēra kā mēģinājumu veikt spiedienu uz ministriju. Tagad tiek runāts arī par to, ka Prudentia pārkāpusi konfidencialitātes līgumu.

Protokollēmumu par to, lai lauztu sadarbību ar Prudentia, Ministru kabinets (MK) izskatīja slēgtā sēdē. Sadarbība tika izbeigta.

Vēlāk uz sarunu pie žurnālistiem iznāca SM valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš un informēja, ka investori tiks meklēti "tieši tāpat kā šobrīd", to darīšot gan SM, gan arī airBaltic. "Jautājums šobrīd paliek tikai un vienīgi par to, ka valsts izteiktais pilnvarojums valsts vārdā darboties kompānijai Prudentia tiek noņemts," viņš sacīja.

Ozoliņš nenoliedza, ka teorētiski pastāvot iespēja, ka pati aviokompānija var nolīgt Prudentia, bet "tas viņiem pašiem ir jāvērtē, vai līdz šim notikušās aktivitātes viņiem ir nesušas veiksmi un vai viņi ir sasnieguši tos mērķus, ko viņi ir gribējuši sasniegt". Valsts sekretārs arī norādīja, ka ministrijai līdz šim nav bijuši iebildumi pret to, kā Prudentia darbojusies ar citu uzdevumu veikšanu, tie esot izpildīti ļoti labi.

AirBaltic pārstāvis Jānis Vanags neko daudz Dienai nevarēja pateikt: "Lidsabiedrība darbosies pēc akcionāra norādījumiem." Akcionāra turpmākie soļi ir skaidri. "Darbs turpināsies. Fakts, ka Prudentia valdības vārdā nemeklēs stratēģisko investoru, nenozīmē, ka investoru piesaistes process ir apturēts. Arī šī konkrētā investora izvērtēšanas process vēl nav beidzies. Aviācijas likums precīzi nosaka tos punktus, kas ir jāizvērtē, lai varētu pieņemt lēmumu par investora piesaisti," Dienai skaidroja A. Matīss.

Situācija gan izvēršas visai savdabīga. Dienā, kad medijos parādījās informācija par Prudentia ieceri, Matīss bija neapmierināts ne tikai ar to, ka konsultans bez SM ziņas publiski runā par jauno investoru, bet arī ar paša pircēja vēsturi. Tika ziņots, ka iespējamais investors ir saistīts ar vairākiem Krievijas uzņēmumiem, kas pakļauti sankcijām. Matīss LTV norādīja, ka nevēlas, lai valsts iekultos nepatikšanās: "Latvija nav tik izmisusi, ka nacionālā aviokompānija airBaltic būtu jāpārdod jebkuram un par jebkuru cenu." Tagad ministrs Dienai vairs nekritizē potenciālo pircēju. Uz jautājumu, cik korekti tas būtu, ja SM noslēgtu līgumu ar investoru, ko piesaistīja Prudentia, viņš atbild īsi: "Viņi varbūt ir palīdzējuši piedalīties sarunās, bet tas nav viņu atrasts investors."

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 23.septembra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas