Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Sarakstīta grāmata par Latvijas specdienestu nekontrolējamību un visatļautību

Šonedēļ klajā nāks Lato Lapsas, Agneses Margēvičas un Kristīnes Jančevskas grāmata par Latvijas specdienestu nekontrolējamību un visatļautību Cits ķēķis: zem likumīgā "jumta", informē grāmatas izdevējs Baltic Screen.

Grāmatai dots nosaukums pēc analoģijas ar savulaik izdoto Tiesāšanās kā ķēķis. Uz bagāta faktu materiāla pamata vēsta par daudz plašāku tēmu – Latvijas specdienestu nekontrolējamību un visatļautību, kurai par upuri var kļūt ikviens valsts iedzīvotājs.

"Jūs dzīvojat valstī, kur pastāv ne jau tikai tiesu ķēķis vien un kur "viens likums, viena taisnība visiem" ir sauklis, kas kaut cik atbilst patiesībai tikai tik ilgi, kamēr jūs netīšām nepāriesiet ceļu kādam, kam šis likums nav rakstīts, - vai kurš vismaz pats tā uzskata," teikts grāmatas priekšvārdā, īpaši norādot – grāmatā aprakstītā nelikumību sistēma jebkurā mirklī var ietekmēt jebkura Latvijas iedzīvotāja dzīvi.

"Piedodiet par nepieklājīgu teicienu, bet, ja jūs neīstajā brīdī patrāpīsieties neīstajā situācijā, jūs paņems priekšā tā, ka maz neliksies. Ja jūs pagadīsieties pa kājām sistēmai - pat ne sistēmai, bet atsevišķiem tās pārstāvjiem, kas sapulcējušies interešu grupiņās, - jūs iznīcinās ja ne fiziski, tad vismaz profesionāli un finansiāli noteikti. Turklāt ļoti iespējams, ka jūs pat nesapratīsiet, kuri ir tie "vilkači pagonos", kas jūs gremdē. Varbūt jūs esat viņiem kaut kur pārgājuši ceļu. Varbūt jūs esat izvēlēti kā uzskatāms piemērs, lai pabaidītu citus - re, re, kas notiek, kad cilvēks nesaprot un spītējas. Varbūt caur jums kāds vēlas nodot "sveicienus" vai tikt klāt kādam jūsu draugam vai radiniekam. Varbūt vēl kaut kas," raksta grāmatas autori.

500 lappušu biezajā grāmatā aptuveni puse ir iepriekš no sabiedrības slēpti dokumenti un sarunu ieraksti, kas liecina gan par to, ko savu interešu vārdā atļaujas specdienestu pārstāvji, gan par to, kā vajadzības gadījumā tiek nodrošināti pierādījumi un "apstrādāti" liecinieki, gan par to, kā tiesībsargāšanas iestādēs sistemātiski tiek pievērtas acis uz "savējo" rīcību un pat ignorēti ziņojumi par gatavotiem noziegumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas