Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas pašvaldība neatbild, vai un kā mainīsies biļešu cenas sabiedriskajā transportā

Rīgas dome atsakās atbildēt, vai un kā mainīsies biļešu cenas par sabiedrisko transportu, kas pašlaik - līdz februārim - noteiktas 60 centi par braucienu, ceturtdien vēsta Dienas Bizness.

Pašlaik Rīgas domes budžeta projektā paredzētā dotācija uzņēmumam Rīgas satiksmei r 85,3 miljoni eiro, no kā lauvas tiesa jeb 80,1 miljoni ir pašvaldības daļa, valsts budžeta mērķdotācija pasažieru regulārajiem pārvadājumiem budžetā plānota vien 5,2 miljoni eiro. Rīgas dome gan vēlējās krietni lielāku valsts atbalstu, sakot, ka atlaižu saglabāšanai nerīdziniekiem tai nepieciešami vismaz 15 miljoni eiro un, ja valsts atbalsts nepieaugs, nevar izslēgt biļešu cenu celšanu. Tomēr pašlaik, kad nosauktā summa no valsts budžeta nav piešķirta, ne Rīgas domes amatpersonas, ne Rīgas satiksmes darbinieki uz jautājumu, vai biļešu cenas mainīsies, atbildi nesniedz.

"Neesmu gatavs runāt par to, kā cena varētu mainīties un ko mēs darīsi,, ņemot vērā situāciju," izteicies Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Vadims Baraņņiks (Saskaņa).

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) iepriekš skaidrojis, ka šā gada valsts budžets un attiecīgi tā ietekme uz pašvaldības budžetu "izskatās smagi", jo Rīgai esot "iezīmēti" ieņēmumu bāzes zaudējumi aptuveni par 19 miljoniem eiro. Šādos apstākļos Rīgas dome savu budžetu plānojot pieņemt tikai 27.janvārī, lai precīzi saprastu, kādi pašvaldībai gaidāmi ieņēmumi un kādi būs nepieciešamie izdevumi.

Valsts kontroliere gan jau pērn vairākkārt uzsvēra - saglabājoties pašreizējiem trūkumiem Rīgas domes aprēķinos par nepieciešamās dotācijas apjomu, par biļešu cenu celšanu Rīgas sabiedriskajā transportā nevar būt ne runas.

Tikmēr, runājot kopumā par Rīgas domes budžeta plānu, tas pirmo reizi pēc vairākiem gadiem plānots bez deficīta, rezultātā ļoti izdeldētie uzkrājumi atkal varētu kļūt lielāki.

Tiesa, kopējie budžeta ienākumi un jo īpaši izdevumi plānoti mazāki nekā pērn. Tiek lēsts, ka kopējie ienākumi šogad būs 737,5 miljoni eiro, bet izdevumi – par 9,9 miljoniem eiro mazāki - gandrīz 727,7 miljoni eiro. Pēc pērnā gada nogalē veiktajiem budžeta grozījumiem, samazinot ieņēmumu prognozi par 5,5 miljoniem eiro, bet tēriņus audzējot par teju 11 miljoniem eiro, tika lēsts, ka kopējie ienākumi būs 744,7 miljoni eiro, bet izdevumi – 802,5 milj. eiro lieli.

Pašlaik gan ir pāragri prātot, vai tēriņus izdosies noturēt tik zemus, jo vēl iespējamas diskusijas un līdz ar to izmaiņas gan jautājumā par dotāciju uzņēmumam Rīgas satiksme, gan par investīciju programmu, kas pagaidām ir ļoti liesa. Gala lēmumu par šā gada budžetu Rīgas dome gatavojas pieņemt 27. janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas