Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rīgā vairs nebūs Būvniecības vidusskolas

2014.gada 1.janvārī tiks likvidēta Rīgas Būvniecības vidusskola, kas tiks pievienota Rīgas Celtniecības koledžai, otrdien lēma Ministru kabinets.

Izglītojamo skaits Rīgas Būvniecības vidusskolā pēdējos gados strauji sarucis. 2012.gada 1.septembrī vidusskolā mācījās 324 izglītojamie, bet 2012.gada 1.septembrī – jau tikai 288. Vidusskolai, ņemot vērā plašās mācību telpas Krišjāņa Valdemāra ielā un mazo skolēnu skaitu, jau 2012./2013.mācību gada apkures sezonā bija radušies vairāk nekā 5500 latu lieli parādi.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) bija vētījusi vairākus iespējamos rīcības scenārijus, līdz nolēma vidusskolu pievienot Rīgas Celtniecības koledžai. IZM uzsver, ka koledžā ir augsta profesionālās vidējās izglītības kvalitāte, nepieciešamā materiāli tehniskā bāze un vēlme attīstīties par būvniecības centru Rīgā.

Vidusskolas mācību ēka tiks nodota Banku augstskolas pārvaldīšanā. Tiek prognozēts, ka 2014.gada sākumu vidusskolā mācīsies ne vairāk kā 106 skolēni. Savukārt 17 vidējās izglītības un 13 profesionālās izglītības Rīgas Būvniecības vidusskolas skolotājus IZM jau aicinājusi pieņemt darbā koledžā vai citās profesionālās izglītības iestādēs.

IZM līdz šā gada 1.novembrim izveidos vidusskolas likvidācijas komisiju, kas veiks izglītības iestādes inventarizāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas