Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā notiks Lāčplēša dienai veltīti pasākumi

Pieminot Latvijas Brīvības cīnītājus, 11.novembrī galvaspilsētā notiks dažādi pasākumi gan pilsētas centrā, gan apkaimēs, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

11.novembrī no plkst.9 iedzīvotāji aicināti apmeklēt svinīgo dievkalpojumu Rīgas Domā, bet līdz plkst.21 pie Latvijas Kara muzeja varēs aplūkot militārās tehnikas izstādi.

Tikmēr Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā no plkst.10 būs apskatāma Lāčplēša kara ordeņa izstāde un izstāde "Satversme 100+".

Šajā dienā plkst.15 Sudrabkalniņā - Imantas apkaimē - notiks piemiņas brīdis, kas veltīts Latvijas brīvības cīnītāju piemiņai. Pasākumā uzstāsies vīru kopa "Vilki", folkloras kopa "Vilcenes" un pūtēju orķestris "Auseklītis".

Plkst.17 notiks pasākums "Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem". Pasākuma laikā Brāļu kapos tradicionāli iedegs piemiņas svecītes. Pēc tam gaidāms patriotisks lāpu gājiens līdz Brīvības piemineklim un 11.novembra krastmalai, kā arī uguns plosta palaišana Daugavā pie pieminekļa, kas veltīts Lielajam Kristapam.

Pie Brīvības pieminekļa mācītājs Guntis Kalme teiks svinīgu uzrunu un vīru kopas "Vilki" izpildījumā tiks dziedātas Latvijas Brīvības cīnītāju dziesmas.

Savukārt Latviešu strēlnieku laukumā notiks viens no Lāčplēša dienas centrālajiem pasākumiem, kurā no plkst.18 līdz 22 varēs dzirdēt koncertu "Spēka dziesmas" ar vairāku Rīgas folkloras kopu un rokgrupas "Līvi" piedalīšanos, kas izpildīs savu labāko dziesmu izlasi.

Plkst.19 Rīgas Domā izskanēs koncerts "Ceļā uz Latviju", piedaloties orķestrim "Rīga", jauktajam korim "Sōla" un vairākiem solistiem.

Savukārt plkst.19 Vecmīlgrāvja apkaimē - Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā - notiks pasākums "Ar nedziestošu liesmu sirdī", uzstājoties dzejniekam, komponistam, izpildītājam Laurim Valteram un jauktajam korim "Norise".

Lāčplēša dienas noslēgumā iedzīvotāji aicināti uz koncertzāli "Ave Sol", kur no plkst.19 līdz plkst.22 izskanēs koncerts "Daugavmalā mierīgs vakars", piedaloties Larisai Carjkovai (ērģeles), Rīgas Latviešu biedrības nama jauktajam korim "Austrums", Zemessardzes korim "Stars", solistam Atim Zviedrim un viņa draugiem.

Papildus šīm klātienes norisēm Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" tīmekļvietnē un sociālo tīklu kontā plkst.11 ikviens varēs vērot latviešu režisora Andra Rozenberga dokumentālo filmu "Sods par sapni".

Tāpat no 11. līdz 19.novembrim interesentiem ir iespēja apmeklēt tematiskas darbnīcas Rīgas Porcelāna muzejā, kas veltītas Latvijas Republikas proklamēšanas, suverenitātes un nacionālās identitātes tēmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas