Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Premjers uzdod VM divu nedēļu laikā iesniegt pārstrādātus un vienkāršotus epidemioloģiskās drošības noteikumus

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ar rezolūciju uzdevis Veselības ministrijai (VM) divu nedēļu laikā iesniegt valdībā pārstrādātus un vienkāršotus epidemioloģiskās drošības noteikumus Covid-19 pandēmijas pārvarēšanai, aģentūru LETA informēja Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Viņš norādīja, ka tas tiek darīts ar mērķi pilnveidot un uzlabot esošo regulējumu, padarot to viegli saprotamu ikvienam valsts iedzīvotājam un pēc iespējas izvairoties no tehniskām un detalizētām epidemioloģiskās drošības prasībām valdības noteikumos.

Rezolūcijā norādīts, ka šā gada jūlijā valdībā izskatītajā VM informatīvajā ziņojumā "Par Latvijas Covid-19 stratēģiju 2021.gada rudenim" kā viens no īstenojamajiem pasākumiem paredzēts pilnveidot epidemioloģiskās drošības pasākumu regulējumu, izstrādājot sabiedrībai saprotamas un vienkārši ieviešamas, starp nozarēm salāgojamas normas.

Sabajevs norādīja, ka Valsts Kanceleja ir pabeigusi darbu pie pilnveidojamā regulējuma juridiskā ietvara, bet VM sadarbībā ar nozares ministrijām ir jāsagatavo un izskatīšanai valdībā jāiesniedz pilnveidoti noteikumi par epidemioloģiskās drošības prasībām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otrdien pēc Ministru kabineta sēdes Kariņš pauda neapmierinātību ar tempu, kādā ministrijas gatavo priekšlikumus, lai pārstrādātu un vienkāršotu Covid-19 "jumta regulējumu".

Premjers atzīmēja, ka viņu bažīgu dara "360.noteikumu" jeb "Epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" vienkāršošanas temps, jo Ministru kabinets jau jūlijā uzdevis atbildīgajām iestādēm šo noteikumu pārstrādāšanu vienkāršotā formā līdz rudenim.

"Atbildīgā ministrija ir Veselības kopā ar Valsts kanceleju. Valsts kanceleja ir sagatavojusi jau tā saucamo juridisko ietvaru, kā regulējums varētu izskatīties, bet, protams, par saturu atbild atbilstošā ministrija, vai tas notiek ministrijas vadībā. Šī ir epidēmija, tas skar vistiešākajā veidā Veselības ministriju, kura arī strādā pie šī regulējuma un tā satura pildīšanas," teica Ministru prezidents.

Vienlaikus veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), premjeram atbildot, skaidroja, ka valdības protokola lēmumā ierakstīts, ka par atbildīgo institūciju visu ministriju vārdā tikusi noteikta Valsts kanceleja, un lai gan VM šajā procesā ir galvenais Valsts kancelejas partneris noteikumu pārstrādāšanas procesā, šajos noteikumos ir visu ministriju atbildībā esošie jautājumi, tāpēc tas ir kopdarbs.

Tāpat viņš premjeru lūdza nejaukt kopā "Epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" pārstrādes procesu ar jaunu politikas priekšlikumu izstrādi.

"Ir svarīgi, ka šie 360. noteikumi tiek pārstrukturēti tā, lai tie ir lasāmi - esošais saturs, esošais regulējums, kas tajā ir. Un, protams, tad, kad mēs dažādas ministrijas un valdība kopumā piedāvās dažādus jauninājumus, tad jauno noteikumu struktūrā tas tiktu integrēts," teica veselības ministrs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas