Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Policijai pagaidām nav izdevies panākt vienošanos par fotoradaru darbības atsākšanu

Valsts policijai (VP) un Vācijas_ V-Traffic _pirmdien, 1.oktobrī, nav izdevies panākt vienošanos par fotoradaru darbības atsākšanu, jo vēl notiekot viedokļu saskaņošana par līguma nosacījumiem.

VP Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns  žurnālistiem atzina, ka līgums ir pietiekami sarežģīts un par katru tā punktu notiekot diskusijas, tādēļ arī policija ir piesardzīga un negrib sasteigt līguma parakstīšanu.

Marķitāns pauda cerību, ka līgums varētu tikt parakstīts jau tuvākajās dienās, taču par līguma nosacījumiem policija varētu runāt tikai tad, kad tas būs parakstīts. Brīdī, kad tas notiks, fotoradaru darbība tiks atjaunota. Tiesa, pāris stundu būs nepieciešams, lai stacionārajos fotoradaros, kas patlaban stāv tikai kā ietvari, atpakaļ ievietotu mērierīces.

Pagājušajās brīvdienās, kad policija visā Latvijā uz ceļiem strādāja pastiprinātā režīmā, kopumā noformēti 544 administratīvā pārkāpuma protokoli. Liela daļa no tiem noformēti par braukšanas ātruma pārsniegšanu par 20 kilometriem stundā, kas nozīmē, ka autovadītājiem par šādu pārkāpumu uzreiz pienākas soda punkti.

Marķitāns atzīmēja, ka, šādā veidā kontrolējot pārgalvīgos braucējus, tiek patērēts ne vien policistu laiks, bet tiek kavēti arī paši autovadītāji, jo protokola noformēšanai nepieciešams ilgāks laiks.

No visiem pagājušajās brīvdienās noformētajiem protokoliem par ātruma pārsniegšanu vislielākais skaits ir Rīgas reģionā - 170, Zemgalē - 120, bet pārējos reģionos - ap simts protokolu. Avāriju skaits gan bijis aptuveni tāds pats kā citās nedēļas nogalē - kopā ap 160 ceļu satiksmes negadījumiem.

Lai nodrošinātu šo pastiprināto kontroli uz ceļiem, policija ik dienu norīko darbā ap 300 policistu.

Kā ziņots, 28.septembrī līgums, kas tika noslēgts starp VP un komersantu V-Traffic (pirms tam - Vitronic Baltica un partneri), ir izbeigts. Tas nozīmē, ka komersanta radari joprojām var atrasties uz ceļiem, taču VP par to fiksētajiem pārkāpumiem administratīvā pārkāpuma protokolus nenoformē.

Šīs nedēļas sākumā fotoradariem būtu jāatsāk darboties saskaņā ar pagaidu vienošanos, taču tā vēl jānoslēdz.

Iekšlietu ministrija divu mēnešu laikā vērtēs iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja ne vairāk kā 57 radarus, kas patlaban jau darbojas uz Latvijas ceļiem.

(papildināta 4.-7.rindkopa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas