Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Plāno paplašināt Latvijas aviācijas nozares institūciju kompetenci

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās grozījumus likumā "Par aviāciju", kas paredz konkrētāk definēt pilnvaras institūcijām, kuras ir saistītas ar valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka attīstību, kā arī paplašināt to kompetenci.

Kā skaidro Satiksmes ministrija (SM), lai nodrošinātu Latvijā reģistrētiem gaisa pārvadātājiem piekļuvi ASV gaisa pārvadājumu tirgum, Civilās aviācijas aģentūrai noteiks pienākumu nodrošināt Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO), Eiropas Aviācijas drošības aģentūras (EASA) un Eiropas Civilās aviācijas konferences (ECAC) starptautisko tehnisko prasību ieviešanu un īstenošanu, tostarp izstrādājot regulējumu.

Savukārt, lai uzlabotu izpletņlēcēju un paraplānu apakšnozares pārvaldību, Latvijas Izpletņlēkšanas federācijas kompetencē būs izpletņlēcēju sertificēšana un uzraudzība, kā arī pilnvarojums noteikt šo pakalpojumu maksu, bet Latvijas Paraplanierisma federācijas kompetencē turpmāk būs paraplānu pilotu un vinčas operatoru sertificēšana un uzraudzība, kā arī pilnvarojums noteikt šo pakalpojumu maksu.

Grozījumi likumā paredz arī piešķirt pirmpirkuma tiesības valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka īpašniekam uz nekustamajiem īpašumiem Ministru kabineta noteiktajās valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka un tā attīstībai nepieciešamās teritorijas robežās.

Tāpat izmaiņas paredz noteikt kārtību, kādā valsts vai kapitālsabiedrība un pašvaldība izmanto pirmpirkuma tiesības valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka teritorijā, kā arī lidlauka attīstībai nepieciešamajās teritorijās.

Likumā arī precizēs kārtību bezpilota gaisa kuģu atvērtās kategorijas "A2" apakškategorijas un specifiskās kategorijas teorētisko zināšanu eksāmenu kārtošanai attālinātā režīmā, vienlaikus precizējot to, kas ir tiesīgs izsniegt apliecinājumu par sekmīgu teorētisko zināšanu eksāmenu nokārtošanu.

Izmaiņas likumā paredz noteikt speciālu termiņu (divi gadi) tādu prasību iesniegšanai tiesā, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Eiropas Padomes regulas par kompensāciju un atbalstu pasažieriem saistībā ar iekāpšanas atteikumu un lidojumu atcelšanu vai ilgu kavēšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas