Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pirmdien gaidāms gan sniegs, gan saule

Pirmdienas rītā Latvijā ir daļēji mākoņainas debesis un daudzviet, bet galvenokārt Kurzemē, īslaicīgi snieg, vietām Kurzemē snieg intensīvi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien Latvijā uzspīdēs saule un īslaicīgi snigs, daudzviet snigs intensīvi un puteņos, iespējams arī pērkona negaiss.

Vējš galvenokārt lēni pūš no dienvidiem un rietumiem. Gaisa temperatūra -3..-8 grādi, piekrastē vietām -1 grāds.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem sniega segas biezums Kurzemē, Zemgalē un Vidzemes piekrastē pārsvarā nav lielāks par desmit centimetriem, bet Vidzemes un Latgales lielākajā daļā tas sasniedz 15-35 centimetrus. Dziļākais sniegs saglabājas Priekuļos un Alūksnē - attiecīgi 36 un 42 centimetri.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra -4..-7 grādi, naktī lidostā termometra stabiņš noslīdēja līdz -9 grādiem. Sniega segas biezums novērojumu stacijā pilsētas centrā ir desmit centimetri.

Sinoptiķi prognozē, ka vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumu puses, mākoņi ar stipriem nokrišņiem dažviet izraisīs vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē.

Saulainos brīžos pēcpusdienā gaiss iesils līdz -1..+2 grādiem.

Rīgā dažbrīd gaidāms sniegs, brīžiem spīdēs saule, lēnu dienvidu vēju nomainīs mērens rietumu vējš un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +1 grādam.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens 995-999 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdienas pēcpusdienā LVĢMC novērojumu tīklā bija no +2,7 grādiem Pāvilostā līdz -2,9 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.martā bija +21 grāds Spānijā un +23 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -32 grādi Skandināvijas ziemeļos un -35 grādi Krievijas ziemeļos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas