Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pieaug Ēģiptes kūrortos ar Covid-19 saslimušo Latvijas valstspiederīgo skaits

Ņemot vērā iespējas doties uz Ēģipti atpūtas braucienos, Ārlietu ministrija (ĀM) un Veselības ministrija (VM) vērš uzmanību uz Latvijas valstspiederīgo saslimstības pieaugumu ar Covid-19 Ēģiptē, aģentūru LETA informēja ĀM.

ĀM rīcībā ir informācija par šobrīd Ēģiptē slimojošiem septiņiem valstspiederīgajiem, tomēr faktiskais skaits varētu būt ievērojami lielāks, jo par saslimšanas gadījumiem neinformē visi tūroperatori. Pēc ĀM paustā, ja personai, atrodoties Ēģiptē, tiek konstatēta saslimšana ar Covid-19, tā nedrīkst atgriezties Latvijā ar plānoto pasažieru pārvadājuma reisu. Personai jāuzturas Ēģiptē, kamēr tā atveseļojas.

ĀM arīdzan vērsa uzmanību uz to, ka, dodoties braucienā uz ārvalstīm, jārēķinās, ka ārvalstī var nākties uzturēties ilgāk, nekā plānots. Ja ceļojumu apdrošināšanā nav iekļauti ar Covid-19 saslimšanu saistīti riski, personai ir jārēķinās arī ar papildu izmaksām. Saslimšanas gadījumā persona saņem medicīnisko palīdzību atbilstoši vietējiem veselības aprūpes standartiem un reāli pastāvošajām iespējām.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka ievesto Covid-19 gadījumu skaits pa nedēļām kopš marta ir pieaudzis. Ja marta sākumā bija 16 gadījumu nedēļā, tad pagājušajā nedēļā tie bija jau 34 gadījumi, tai skaitā 15 gadījumos - no Ēģiptes. Vienlaikus pieaudzis ievesto gadījumu skaits arī no citām ārvalstīm, pauda ĀM

ĀM un VM norāda, ka globālā pandēmija joprojām turpinās un Āfrikas un Āzijas valstu sniegtie dati par saslimstības līmeni var nebūt patiesi. Tāpat nereti nav iespējams pilnībā pārliecināties par epidemioloģisko prasību ievērošanu un veselības aizsardzības standartu nodrošināšanu. Tādēļ ministrijas joprojām aicina neceļot uz ārvalstīm bez neatliekamas un būtiskas vajadzības, tai skaitā nedoties atpūtas braucienos. Atrodoties ārvalstīs, ĀM un VM aicina stingri ievērot epidemioloģiskās drošības pasākumus pat tad, ja vietējās varasiestādes, ārstniecības iestādes vai kūrorta administrācija stingri neseko šo prasību ievērošanai.

ĀM un VM atgādināja, ka personai pēc ierašanās no valsts, kas nav Eiropas Savienības (ES), Eiropas ekonomiskās zonas (EEZ) dalībvalsts, Šveice vai Lielbritānija, nekavējoties jāveic atkārtots Covid-19 tests neatkarīgi no tā, kā persona ir ieceļojusi Latvijā, kā arī stingri jāievēro desmit dienu pašizolācija. Tāpat ministrijas atgādina, ka vakcinēšanās pret saslimšanu ar Covid-19 būtiski samazina inficēšanās un smagas slimības gaitas risku.

Starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja kopš 17.marta ir notikuši astoņi tiešie čarterreisi no un uz Ēģipti, ar kuriem Latvijā ir ieceļojuši 1010 pasažieri, bet uz Ēģipti devušies 1042 pasažieri.

Lidostas pārstāvji skaidroja, ka visiem ieceļotājiem no trešajām valstīm pirms iekāpšanas gaisa kuģī ir jāuzrāda negatīvs Covid-19 PCR tests, savukārt pēc ierašanās lidostā "Rīga" jāveic atkārtots "ātrais" Covid-19 tests, kura rezultātus pirms iziešanas no lidostas termināļa pārbauda Valsts policija.

No visiem testētajiem Ēģiptes pasažieriem pozitīvs Covid-19 tests lidostā ir konstatēts trīs cilvēkiem, kas attiecīgi ir devušies pašizolācijā uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sarakstā norādītu viesnīcu.

Lidostas pārstāvji uzsvēra, ka lidojumiem uz Ēģipti Latvijas iedzīvotāji izmanto arī Viļņas un Lietuvas lidostas, uz un no tām dodoties ar personīgo transportu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas