Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Perevoščikovs: Šobrīd vērojams neliels Covid-19 pieaugums

Covid-19 vīruss nekur nebija pazudis, un šobrīd ir vērojams neliels tā pieaugums, aģentūrai LETA sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Viņš informēja, ka vasaras mēnešos slimnīcās vidēji nedēļā ārstējās 14 pacienti. Savukārt aizvadītājā nedēļā slimnīcās ārstējušies jau 28 pacienti. Perevoščikovs gan norāda, ka vīrusa pieaugums nav nekāds brīnums, tas visu šo laiku ir turpinājis cirkulēt. Turklāt, šobrīd, līdz ar rudens iestāšanos, vīrusam ir labvēlīgi apstākļi.

"Cilvēki atgriežas no atvaļinājumiem, vairāk savā starpā kontaktējas. Ir arī septembris, mācību gada sākums, kad bērni veido savus kolektīvus. Rudenī mēs vairāk laika pavadam iekštelpās, būs auksts, un mēs mazāk vēdināsim telpas. Katru gadu mums ir arī pirmais respitori sincitiālā vīrusa un citu vīrusu pieaugums, ne tikai Covid-19," sacīja Pereviščikovs.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka šī brīža pieauguma rādītāji ir tālu no tiem, kas bijuši iepriekšējos vīrusa pacēlumos. Piemēram, pavasarī tika stacionēti vidēji 100 pacienti, bet sliktākajos delta paveida izplatības mēnešos bija 1500 pacienti. Šobrīd dominējošais ir omikrona paveids, kas ir maigāks, tomēr nenoliedzami Covid-19 vīrusa pieaugums turpināsies.

Perevoščikovs atgādināja, ka vislielākais risks inficēties ar Covid-19, ir cilvēkiem ar novājinātu imunitāti - cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām, senioriem vecumā no 65 gadiem, grūtniecēm. Lai arī masku lietošana šobrīd ir brīvprātīgs pasākums, viņš aicina šos cilvēkus domāt par piesardzību, mazāk atrasties vietās, kur ir daudz cilvēku un nekontaktēties ar slimniekiem. Savukārt riska grupu vakcinācija pret Covid-19, pasargās no smagām slimības formām, samazinot letālā iznākuma risku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas