Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

PBLA rīkotajā vēstures darbu konkursā godalgo sešus labākos darbus

Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) rīkotajā vēstures konkursā jauniešiem Latviešu Nacionālās apvienības Kanādā (LNAK) godalgas saņēmuši seši labāko darbu autori, informēja Okupācijas muzeja pārstāvji.

Konkursam kopumā tika iesniegti 14 radošie darbi. Tos vērtēja divās vecuma grupās - skolēnu līdz 18 gadu vecumam darbus un studentu līdz 24 gadu vecumam darbus.

Skolēnu grupā par labākajiem atzīti Edgara Klētnieka, Kristera Zariņa un Kristapa Gruševa darbi, savukārt studentu grupā - Justīnes Verneras, Jāņa Siliņa un Rutas Kaidstenas darbi. Uzvarētāji saņēma naudas balvas, kuru apmēru konkursa rīkotāji gan neprecizēja.

Kā norādīja uzvarētāji, dalība konkursā ļāvusi iegūt padziļinātas zināšanas par Latvijas vēstures posmu saistībā ar Abrenes kā valsts teritorijas daļas zaudēšanas apstākļiem, kā arī rosinājusi apsvērt domu par tālākām studijām tieši vēstures jomā.

Radošo konkursu Piemini Abreni rīkoja LNAK, kas savā padomes sesijā 2009.gadā pieņēma Ilgas Breikšas ierosināto rezolūciju izsludināt radošu vēstures darbu konkursu Piemini Abreni latviešu jauniešiem, lai veidotu viņu personīgo domu un viedokli par notikumiem Latvijas vēsturē saistībā ar Abreni.

LNAK uzskata, ka Latvijā pieklususi vēstures balss, kas runā nacionālās patiesības vārdā. "Daži vēl pastāvošie vēstures žurnāli taisās aizvērt savas lapas līdzekļu trūkuma dēļ. Latviešu tautas un valsts vēsture līdz šim netika mācīta Latvijas vispārizglītojošajās skolās kā atsevišķs mācību priekšmets. Pamazām izaugusi paaudze, kuras daļai svešas kļuvušas savas tautas ciešanas un sasniegumi un kuras izpratni un spriedumus par vēsturi nereti veido un ietekmē Latvijai naidīgu spēku viedokļi un propaganda," teikts PBLA preses ziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas