Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Par Vidzemes Augstskolas rektori kļūst Agnese Dāvidsone

Trešdien, 12. oktobrī, Vidzemes Augstskolā (ViA) norisinājās rektora vēlēšanas, kurās par rektori ievēlēja PhD Agnesi Dāvidsoni. Par A. Dāvidsoni nobalsoja 26 no 38 Satversmes sapulces dalībniekiem.

Starptautiskā konkursā uz ViA rektora vietu tika saņemti četri pieteikumi, no kuriem augstskolas padome tālāk virzīja trīs kandidātus – līdzšinējo ViA Sabiedrības zinātņu fakultātes dekāni un pašreizējo rektora pienākumu izpildītāju PhD Agnesi Dāvidsoni, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes akadēmiskās maģistra programmas "Epidemioloģija un medicīniskā statistika" vadītāju PhD Lilianu Tzivian (Liliāna Civjāne) un  arhitektu, izglītības novatoru un kuratoru Dr.Ing Oskaru Redbergu.

No 2013. gada marta līdz 2022. gada februārim rektora amatu ViA ieņēma Dr.hist. Gatis Krūmiņš, kurš šajā amatā pavadīja divus termiņus. Šobrīd G.Krūmiņš turpina darbu ViA kā augstskolas padomes loceklis, kā vadošais pētnieks un asociētais profesors.

A. Dāvidsone ir ieguvusi bakalaura un maģistra grādu Vidzemes Augstskolā un doktora grādu komunikācijas zinātnē Tartu Universitātē. A. Dāvidsone ir ViA asociētā profesore un vadošā pētniece, savukārt iepriekš bijusi dekāne un Komunikācijas un mediju studiju virziena vadītāja. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas