Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Par Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri kļūst politiķe Melbārde

No šodienas Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārās sekretāres darba pienākumus sākusi pildīt politiķe Dace Melbārde (JV), aģentūru LETA informēja ĀM.

Melbārde līdz ar to atstās arī Latvijas Kultūras akadēmijas padomes priekšsēdētājas amatu, jo likums neļauj šo abu amatu savienošanu, aģentūrai LETA pastāstīja politiķe. Tā kā viņa šajā amatā ir Valsts prezidenta virzīta pārstāve, tad politiķe par to informējusi Valsts prezidenta kanceleju.

Melbārde pievienojas ārlietu ministres Baibas Bražes komandai, noslēdzot darbu pašreizējā Eiropas Parlamenta (EP) sasaukumā, kur viņa tika ievēlēta 2019.gada vēlēšanās vēl no Nacionālās apvienības saraksta, kur aiz viņas palika Saeimas deputāts Edvīns Šnore, Ansis Pūpols un Saeimas deputāts Jānis Dombrava. Šogad EP vēlēšanās Melbārde kandidē no "Jaunās vienotības" (JV) saraksta ar piekto numuru.

Šnore aģentūrai LETA pauda, ka Melbārdes vietu EP neieņems, jo pats tagad kandidē uz EP un novērtēs, ja viņam būs dots tautas mandāts EP vēlēšanās pēc mēneša.

NA politiķa ieskatā, "Vienotība" nelolojot lielas cerības EP vēlēšanās, ja Melbārde ir atteikusies no mandāta.

Līdz ar šo lēmumu Melbārde noliek EP deputātes mandātu, aģentūru LETA informēja JV pārstāve Anna Ūdre. Jaunais amats neietekmēšot Melbārdes kā JV kandidātes aktivitātes EP vēlēšanu kampaņā, kur politiķei paredzēts turpināt aktīvi piedalīties ārpus ikdienas darba pienākumiem, norāda partiju apvienībā.

JV pauž atbalstu Melbārdei ĀM parlamentārās sekretāres amatā, jo viņa kā EP deputāte "vairākkārt apliecinājusi savas augstās darba spējas un izpratni par politiskajiem procesiem, kā arī ir kompetenta ārlietu jautājumos".

Melbārde iepriekš no 2013. līdz 2019.gadam bija Latvijas kultūras ministre. Pirms tam, no 2011. līdz 2013.gadam, viņa bija Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore, bet no 2009. līdz 2011.gadam - Britu padomes pārstāvniecības vadītāja Latvijā. Melbārde arī ilgus gadus strādāja Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Latvijas Nacionālajā komisijā kā komisijas prezidente (2013-2019) un ģenerālsekretāre (1999-2004).

Melbārde Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātē ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadībā, savukārt Latvijas Kultūras akadēmijā - kultūras teorijā un vadībā. LU iegūts bakalaura grāds vēsturē. Šobrīd Melbārde izstrādā promocijas darbu Latvijas Kultūras akadēmijā.

Politiķe 2017.gadā ieguva Pasaules brīvo latviešu apvienības Kultūras fonda Goda balvu, bet 2013.gadā Melbārdei piešķirts III šķiras Triju zvaigžņu ordenis, kā arī Ministru kabineta Atzinības raksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas