Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

papildināta (plkst.17:58) - Rēzeknes laupītājs, iespējams, devies Krievijas robežas virzienā; bēgšanai izmantojis arī policijas auto

Bruņotais laupītājs Ralfs Tokaho turpina bēguļošanu, tam izmantojis arī trafaretu policijas auto, bet, iespējams, jau atbrīvojies no ieroča un devies Krievijas robežas virzienā, portālu Diena.lv informēja Valsts policija (VP).

Rēzeknes pusē piektdien intensīvi meklētais bruņotais laupītājs Ralfs Tokato joprojām bēguļo. Tāpēc sestdien no rīta apturēta operācija "Slazdi", kas paredzēja plašus meklēšanas pasākumus un pastiprinātu autotransporta kontroli uz ceļiem, un noziedznieka meklēšana patlaban notiek izmantojot operatīvās metodes.

No liecībām izriet, ka noziedznieks, visticamāk, bēgot jau atbrīvojies no ieroča un, iespējams, devies Krievijas robežas virzienā, vēsta policija.

Dienas laikā būtiski jaunu informāciju, ko būtu svarīgi zināt iedzīvotājiem, Valsts policija nevarēja pavēstīt. VP Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne portālam Diena.lv vien atkārtoja - tā kā laupītāja tvarstīšana tagad notiek, pielietojot operatīvās darbības metodes, panākumi pēdu dzīšanā ir ierobežotas pieejamības informācija.

"No publiskās, redzamās fāzes notikusi pāriešana uz operatīviem meklēšanas pasākumiem, bet tā ir ierobežotas pieejamības informācija, par to nevaram komentēt neko sīkāk. Taču, ja parādīsies kādi būtiski jaunumi, kas būs sabiedrībai svarīgi, tad ziņosim," norādīja policijas pārstāve.

1965.gadā dzimušā R.Tokaho meklēšana aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu Rēzeknes pusē tika sākta piektdien vakarpusē. Piektdien ap plkst.17 viņš bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē, kur piedraudējis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, apgriezu medību bisi, sasējis servisa darbinieku un nolaupījis automašīnu "Audi Q7".

Brīdi vēlāk šo automašīnu pilsētā, būtiski pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībām, uzsāka bēgšanu, netika galā ar automašīnas vadību un avarēja.

Avārijas vietā noziedznieks, izmantojot situāciju un piedraudot ar ierocim līdzīgu priekšmetu, nolaupīja policijas automašīnu un turpināja bēgšanu ar trafareto automašīnu. Policijas darbinieki, pielietojot ieroci, sašāva trafaretajai automašīnai riepas un aizmugurējo stiklu, bet noziedznieks aizbēga. Tika izsludināta noziedznieka meklēšana, piesaistīti papildspēki.

Nolaupīto policijas automašīnu cita policijas ekipāža notvēra jau ārpus pilsētas uz autoceļa Rēzekne-Balvi, bet noziedznieks iebēga mežā. Tobrīd pie viņa vairs ieroča vai tam līdzīga priekšmeta nebija, tādēļ tiek pieļauts, ka pa ceļam bēglis no ieroča ir atbrīvojies.

Visu vakaru un nakti Rēzeknes pusē policija veica plašu meklēšanas operāciju, piesaistot arī robežsardzes darbiniekus, helikopteri un dienesta suņus tika pārmeklēta plaša teritorija. No aculiecinieku liecībām izriet, ka, visticamāk, R.Tokaho ir devies Krievijas robežas virzienā un ka viņš vairs nav bruņots.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka piektdienas vakarā kontrole uz ceļa bijusi, policija apturējusi automašīnas, jautājot par balsotājiem un to, vai nav manīts kas aizdomīgs. Vienlaikus Dricānu iedzīvotājs Andris Latvijas Radio atzinis, ka ikdienas gaitas tas neietekmēs.

"Būs - būs pretī, tad domās, ko ar viņu darīt," norādīja Andris, vienlaikus prognozējot, ka noziedznieks jau devies Krievijas virzienā, ko apstiprina arī policijas sniegtā informācija. "Drīzāk viņš devās Krievijas virzienā, jo tur jau parasti noziedznieki nozūd, uz Eiropu jau parasti neplēšas tālāk," minēja Andris.

R.Tokaho iepriekš ir vairāk kārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcieta 6,5 gadus ieslodzījuma. Rūpīgi analizējot viņa psiholoģisko portretu un ierasto noziegumu izdarīšanas rokrakstu, jāsecina, ka viņš ir vienpatis, laupīšanas pastrādājis viens, piedraudot ar vardarbību, bet līdz šim to nekad nav pielietojis, norāda policija.

Iepriekš draudiem viņš izmantojis nazi, nevis ieroci. Arī tas, ka piektdien bēgšanas laikā bēglis neizmantoja ieroci, var liecināt, ka arī šoreiz psiholoģiski viņš varētu nepārkāpt robežu un nekļūt vardarbīgs, norāda policija. Visticamāk, viņš no ieroča jau ir atbrīvojies.

Valsts policija turpina R.Tokaho intensīvu meklēšanu, bet no aktīvās, publiski redzamās fāzes, meklēšanas operācija tiek turpināta operatīvām metodēm. Ja iedzīvotājiem ir kāda informācija, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā, likumsargi aicina vērsties policijā, zvanot pa tālruņiem 110, 112 vai 64 603 500.

Papildināts ar 4. un 5.rindkopu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas