Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

papildināta (13:37) - Rēzeknes laupītājs izsludināts starptautiskā meklēšanā; versijas par viņa atrašanās vietu joprojām dažādas

Par bruņotu laupīšanu Rēzeknē aizdomās turamais Ralfs Tokaho izsludināts starptautiskajā meklēšanā, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes preses sekretāre Anastasija Laizāne.

Par aizdomām, uz kuru valsti tad bēglis būtu devies, policija gan joprojām nerunā. A.Laizāne vien uzsvēra, ka Krievija, par ko saistībā ar vietējo iedzīvotāju sniegtajām liecībām izskanēja pirmās aizdomas, ir tikai viens no variantiem. 

"Nav izslēgts, ka varētu būt gan uz Krieviju, gan uz Lietuvu, gan citur. Pastāv tāda iespējamība, ka viņš var būt gan tur, gan tur," norādīja policijas pārstāve.

Arī iemeslus, kādēļ R.Tokaho starptautiskajā meklēšanā nav izsludināts jau ātrāk, policija neatklāj.

Savukārt, lai izvērtētu faktisko policijas darbinieku rīcību saistībā ar piektdienas vakara notikumiem Rēzeknē, Valsts policijas Iekšējā drošības birojā ir uzsākta dienesta pārbaude, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava.

"Pēc šādām ārkārtas situācijām ir ļoti svarīgi precīzi izvērtēt visus notikušā apstākļus, tajā skaitā katra iesaistītā policijas darbinieka faktisko rīcību, lai saprastu, vai konkrētajā situācijā tika izdarīts viss iespējamais vai arī bija iespējami citi rīcības varianti," norādīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. "Ļoti būtiski ir izanalizēt šādas nestandarta situācijas, kurās katram policijas darbiniekam zibenīgi jāpieņem lēmums par vispareizāko un efektīvāko rīcību. Tās ir sekundes simtdaļas, kurās policists, balstoties uz savu pieredzi, prasmēm un zināšanām, izlemj, kā rīkoties," atzīst Valsts policijas priekšnieks.

I. Ķuzis piebilst, ka nereti pēc ārkārtas situācijas policistu faktiskās rīcības analīzes tiek papildinātas arī policistu taktiskās mācības, lai uzlabotu konkrēta iemaņas vai noslīpētu taktiku. 

Jau vēstīts, ka piektdien, 23.augustā, Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta 1965.gadā dzimušā R.Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap plkst.17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu Audi Q7. Pēc iespaidīgas bēgšanas pa pilsētas ielām un avārijas ar nozagto automašīnu, R.Tokaho izdevās nolaupīt arī policijas trafareto auto un turpināt bēgšanu ar to.

Pēcāk policija ziņoja, ka bēglis, visticamāk, atbrīvojies no ieroča un varētu būt devies Krievijas virzienā. Taču pat ar pastiprinātiem policijas un robežsardzes pūliņiem viņu pagaidām tā arī nav izdevies notvert

Policija joprojām aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un uzmanīties no iespējamā noziedznieka. Ikviens, kura rīcībā ir informācija par Tokaho atrašanās vietu, tiek aicināts zvanīt policijai uz tālruni 110, 112 vai 64 603 500.

(ziņa papildināta no 5.-7.rindkopai)


Top komentāri

Rembo
R
Lai saka, ko grib, bet šī cilvēka lielākais noziegums ir automašīnas aizdzīšana. Viņš ne reizes neizšāva, nevienu nesavainoja, neievainoja, nenogalināja. Un patiesībā viņa lielākais noziegums mentu acīs ir tas, ka viņš piesmēja ceļu policistus, atņemot viņiem auto un ar to aizlaižoties. Patiesībā ar šo jandāliņu policija tikai sevi pazemo vēl vairāk!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas