Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pagarinās īslaicīgās darbības atļaujas Ukrainas ārstniecības personām un farmaceitiem

Veselības ministrija (VM) piedāvā uz laiku līdz diviem gadiem pagarināt īslaicīgās profesionālās darbības veikšanai Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri vēlas strādāt iegūtajā profesijā ārstniecībā un farmaceitiskajā aprūpē, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Veselības inspekcija (VI) automātiski pagarinās profesionālās darbības atļaujas termiņu, lai tas sasniegtu vienu gadu no atļaujas saņemšanas brīža. Atļaujas profesionālās darbības veikšanai tika izsniegtas vēlāk nekā termiņuzturēšanās atļaujas, kurām daļā gadījumu martā apritētu gads.

Savukārt gadījumā, ja Ukrainas ārstniecības persona, farmaceits vai farmaceita asistents pēc īslaicīgo profesionālo pakalpojumu sniegšanas atļaujas beigām nolems palikt Latvijā un strādāt savā profesijā, tad persona varēs pretendēt uz ārvalstīs iegūtās profesionālās kvalifikācijas atzīšanu Latvijā atbilstoši likumā "Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu" noteiktajai kārtībai, proti, būs jāveic Ukrainā iegūtās kvalifikācijas pielīdzināšana Latvijā iegūstamajai kvalifikācijai, kā arī personai būs jāapliecina valsts valodas prasmes apguve C1 līmenī.

VM, VI un profesionālās organizācijas (LĀB, LMA, LĀPPOS) līdz šim ir skaidrojuši un arī turpmāk ir gatavi konsultēt ukraiņu mediķus, farmācijas jomas speciālistus un iestādes, kurās viņi strādā, par nodarbinātības jautājumiem. Neskaidrību gadījumā VM vērsties inspekcijā.

Šobrīd Latvijā nodarbināti 162 mediķi no Ukrainas, no kuriem aptuveni 60% strādā valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs un Latvijā nodarbināti 28 farmaceiti, septiņi farmaceitu asistenti no Ukrainas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas