Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

NVA: Pēc Latvijas darbaspēka ārvalstīs pieprasījums dažāds

Pēc Latvijas darbaspēka ārvalstīs pieprasījums ir dažāds, intervijā pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica.

"Pieprasījums no dažādām valstīm ir ļoti dažāds. Dāņi joprojām visvairāk meklē dažādu veidu un līmeņu intelektu. Vācijā, tāpat kā Lielbritānijā vairāk tiek meklēti vienkāršo darbu darītāji," klāstīja Paševica.

Viņa atzina, ka joprojām vienkāršus darbus ārvalstīs ir gatavi strādāt speciālisti ar labām zināšanām un augstskolas izglītību. "Diemžēl tas turpinās. Varbūt ne vairs jaunieši, bet četrdesmitgadnieki, piecdesmitgadnieki to dara. Jo daudzi, īpaši tie, kas ilgstoši ir bez darba, ir jau zaudējuši ticību sev un saviem spēkiem. Un var jau arī saprast – ja atsaka vienu reizi, atsaka piecas reizes, atsaka desmit reižu... Esmu pati runājusi ar šādiem cilvēkiem, un viņi atzīst, ka vienā brīdī rodas pilnīgs izmisums, jo ir gan prasmes, gan vēlēšanās strādāt, bet darba nav. Pašlaik daudzi darbu ir pazaudējuši ne jau tāpēc, ka viņi slikti strādātu, bet gan tāpēc, ka krīzes dēļ darbavieta ir vienkārši likvidēta," sacīja NVA vadītāja.

Jau vēstīts, ka Latvijā augusta beigās bezdarba līmenis sarucis līdz 11,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk, salīdzinot ar jūlija beigām.

Top komentāri

Balode
B
Nīderlande https://qbis.lv/darbs-niderlande/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas