Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 27. marts
Tālrīts, Gustavs, Gusts

Meņģelsone uzdod RAKUS padomei mēneša laikā atrisināt saspīlējumu starp slimnīcas vadību un LOC

Veselības ministre Līga Meņģelsone uzdevusi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) padomei mēneša laikā atrisināt saspīlējumu, kas izveidojies starp slimnīcas valdi un Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) ārstiem, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Iepriekš Latvijas Televīzija vēstīja, ka vairāk nekā 20 LOC ārsti brīdinājuši slimnīcas vadību pa iespējamu kolektīvo atlūgumu. Aizvadītā gada izskaņā no darba LOC aizgājuši divi ārsti, kas nav spējuši vienoties ar slimnīcas vadību. Pārējie kolēģi pauduši viņiem atbalstu un izteikuši savas prasības uzņēmuma vadībai. Ārsti uzskata, ka viņu darbs neesot novērtēts un LOC trūkstot mūsdienīga aprīkojuma.

VM skaidro, ka RAKUS padomei uzdots īstenot pasākumu plānu, kas līdzsvarotu saskarsmi un savstarpējās attiecības, kā arī nodrošinātu ārstniecības pakalpojumu nepārtrauktību onkoloģijas pacientiem, par paveikto reizi nedēļā informējot ministri.

Meņģelsone norādīja, ka patlaban galvenais cietējs, neatrisinot domstarpības starp RAKUS valdi un LOC ārstiem, būs pacients. Attiecīgi, viņas vērtējumā, ir jāpieliek visas pūles un pieejamie resursi, lai šo situāciju iespēju robežās atrisinātu.

"Abas puses - gan uzņēmuma valde, gan mediķi - ir "ķīlnieki" ilgstoši nepietiekamajam nozares finansējumam. Tomēr nevaram pieļaut situāciju, ka pacienti zaudē iespēju augsti kvalificētu ārstu konsultācijas un operācijas mūsdienīgā un drošā vidē," pauda Meņģelsone.

28.decembrī, apmeklējot RAKUS, veselības ministre tikās ar valdi, kā arī LOC vadību un vadošajiem speciālistiem. "Jau tobrīd viņa redzēja un sajuta šo samilzušo situāciju un aicināja gan valdi, gan ārstus turpināt sarunāties un vienoties, jo ir pārliecināta, ka atrisinājumu ir iespējams rast," teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Šonedēļ Meņģelsone tiksies ar pacientu organizācijām un pārrunās izveidojušos situāciju arī ar nevalstisko sektoru. Viņa uzsvēra, ka RAKUS priekšā ir ļoti nozīmīgs solis pretī mūsdienīgai un uz pacientu orientētai veselības aprūpei - Vēža centra sertificēšana, kas nesīs virkni uzlabojumu un izmaiņu onkoloģisko saslimšanu ārstēšanā.

"Šādu pārmaiņu virzība prasa dialogu ar iesaistītajām pusēm jau tagad, taču to nav iespējams īstenot, ja tās nevis sadarbojas, bet pretdarbojas," sacīja Meņģelsone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas