Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Meņģelsone: SPKC rūpīgi monitorē Covid-19 rādītājus, lai nepalaistu garām strauju vīrusa izplatīšanos

Lai nepalaistu garām strauju Covid-19 izplatīšanos Latvijā, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) patlaban rūpīgi seko līdzi šī vīrusa saslimstības rādītājiem, aģentūrai LETA sacīja veselības ministre Līga Meņģelsone (AS).

Viņa norādīja, ka, pārejot uz valsts apmaksātu Covid-19 testēšanu tikai slimnīcu pacientiem, joprojām katru nedēļu tiek rīkoties operatīvās un krīzes grupas sanāksmes ar epidemiologiem. Ministre esot uzdevusi katru dienu monitorēt situāciju, lai, tiklīdz būs kāds signāls par strauju vīrusa izplatību, varētu uzreiz rīkoties.

"Šobrīd šāds lēmums veikt testēšanu tikai stacionāros ir, lai nodrošinātu pacientu plūsmas un arī pašas slimnīcas veiktspēju. Tiklīdz būs kādas signāls no epidemiologiem, mēs uzreiz rīkosimies," sacīja Meņģelsone.

Kā ziņots, Veselības ministrija norādīja, ka iepriekšējā Covid-19 pandēmijas posmā bija ļoti svarīgi veikt plašu testēšanu, lai identificētu pēc iespējas vairāk Covid-19 gadījumus un, veicot epidemioloģiskās drošības pasākumus infekcijas perēkļos, novērstu Covid-19 izplatīšanos.

Mainoties vīrusa īpatnībām, epidemioloģiskajai situācijai un pieejai pretepidēmijas pasākumu veikšanā, kā arī ņemot vērā vakcinācijas pieejamību, stingriem epidemioloģiskās kontroles pasākumiem Covid-19 infekcijas perēkļos vairs neesot būtiskas nozīmes.

Līdz ar to no epidemioloģiskās drošības viedokļa visaptverošai pacientu ar aizdomām par Covid-19 infekciju testēšanai vairs nav nozīmes, izņemot ārstniecības iestādēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas