Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Meklējot Imantas pedofilu, pārbaudītas 145 personas; izmeklēšana turpinās

Policija, izmeklējot Imantas pedofila lietu, pārbaudījusi 145 personas, portālam Diena.lv pavēstīja Valsts policijas (VP) pārstāvis Dairis Anučins. Pārbaudīto vidū ir gan iespējamie nozieguma veicēji, gan liecinieki. Daļai tiek veiktas ekspertīzes, lai būtu iespējams rezultātus salīdzināt ar fotorobotu un citām noziedzinieka pazīmēm.

Ekspertīze tika veikta arī kādam vīrietim, par kuru pagājušajā nedēļā ziņojusi iedzīvotāju patruļa.

Izmeklēšana turpinās, taču šobrīd nekādu jaunu pavērsienu, kas liecinātu, ka policija ir pietuvojusies noziedzinieka notveršanai, nav.

VP arī izsaka pateicību sabiedriskajām organizācijām par palīdzību policijas izmeklēšanā, tomēr, sastopoties ar aizdomīgu aktivitāti, aicina nepārkāpt likumu un ziņot par to policijai. 

Jau ziņots, ka viena no galvenajām policijas izvirzītajām versijām ir, ka noziegumu 14. oktobrī Zasulaukā varētu būt izdarījis tā dēvētais Imantas pedofils. Par to liecina nozieguma raksturs un izvēlētais upuris.

Uzbrucējs ir aptuveni 20 līdz 25 gadus vecs, runā krievu valodā, bet, iespējams, pārzina arī latviešu valodu. Viņam ir pelēkzilas acis, galvas augšdaļā ir garāki, nedaudz viļņaini tumši brūni mati, kas sniedzas līdz uzacīm.

Policija kopš pavasara meklē jaunu vīrieti, kurš tiek vainots par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā. Iepriekšējais noziegums bija izdarīts 14. martā, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Ikvienu, kura rīcībā ir informācija par uzbrucēja iespējamo atrašanās vietu, policija lūdz zvanīt pa tālruni 110, 67 829 202 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī. Iedzīvotāji var sūtīt arī īsziņu uz tālruni 112. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas