Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepnieks un Jēkabsons pamet darbu Abdulmuslimova holdingā

Kompānijas SIA "AB Holding" padomes priekšsēdētāja amatu atstājis polittehnologs Jurģis Liepnieks, bet padomes locekļa amatu - ekspolitiķis Ēriks Jēkabsons, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma prezidents Bislans Abdulmuslimovs.

"Uzņēmums ir nolēmis pakāpeniski atteikties no līdzdalības uzņēmumos, kuru darbība nav saistīta ar holdinga pamatbiznesu - pārtikas ražošanu un pārstrādi. Šajās nozarēs esam sevi pierādījuši kā stabili spēlētāji un nākotnē visus spēkus un uzmanību vēlamies koncentrēt tikai šajā virzienā," norādīja Abdulmuslimovs.

Savukārt Liepnieks "Nozare.lv" uzsvēra, ka ir atlaists no darba padomē "saskaņā ar savstarpēju vienošanos".

"Abdulmuslimovs nolēmis pievērsties tikai pārtikas biznesam, līdz ar to vairs nevēlas turpināt līdzdalību SIA "Freedomlab", kas savukārt ir portāla "puaro.lv" īpašnieks un operators," sacīja Liepnieks.

Viņš atzina, ka turpmāk nodarbosies tikai ar izdevējdarbību, kā arī galvenā redaktora statusā turpinās darbu minētajā portālā.

"AB Holding" pārtikas ražošanas un pārstrādes uzņēmumi eksportē zivju un gaļas produkciju uz 37 valstīm un 2011.gadā sasnieguši apgrozījumu vairāk nekā 50 miljonu latu apmērā.

Adulmuslimova dibinātais "AB Holding" apvieno tādus uzņēmumus kā "Rēzeknes gaļas kombināts", "Daugavpils gaļas kombināts", "Karavela", "Ventspils zivju konservu kombināts" u.c. Savukārt kopā ar uzņēmēju Vasiliju Meļņiku viņam pieder SIA "Baltijas marka".

Uzņēmuma padomē darbojas arī "Rēzeknes gaļas kombināta" līdzīpašnieks Guntis Piteronoks un zivjrūpnieks Andris Bite. Vienīgais "AB Holding" valdes loceklis ir Abdulmuslimovs.

Pašam Abdulmuslimovam, pēc "Lursoft" datiem, "AB Holding" pieder tikai 0,1% kapitāldaļu, savukārt pa 5,55% kapitāldaļu pieder 18 uzņēmumiem, no kuriem daži ir labāk zināmi, bet daži - plašākai sabiedrībai pilnīgi nepazīstami. Tie ir - AS "Ventspils zivju konservu kombināts", SIA "Freedomlab", SIA "GoAdventure", SIA "Vērdiņš pluss", SIA "RGK Security", SIA "A.R. BCC", SIA "AZ-Inter", SIA "Baltic Metal Company", SIA "Bars Security Inkasso", SIA "Baltic Wood Company", SIA "Daugavieši", SIA "Daugavpils gaļas kombināts", SIA "Karavela", SIA "Latbord", SIA "Pildne", SIA "RGK būve", SIA "Skonto FC" un SIA "Rēzeknes gaļas kombināts".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas