Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LB ieguldīs 1,26 miljonus eiro banknošu apstrādes sistēmas modernizācijā

Latvijas Banka ieguldīs 1,26 miljonus eiro banknošu apstrādes sistēmas modernizācijā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Minētajā iepirkuma konkursā saņemts viens pretendenta piedāvājums un par uzvarētāju atzīta Vācijas kompānija Giesecke and Devrient Currency Technology GmbH, kuras piedāvātā līgumcena ir 1 259 740,39 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Sākotnēji Latvijas Banka paredzēja, ka līgumcena varētu būt nedaudz lielāka - 1,323 miljoni eiro bez PVN.

"Ņemot vērā Latvijas Bankas lomu kā reģionālajam Baltijas skaidras naudas apstrādes centram, paredzēts modernizēt Latvijas Bankas izmantotās naudas apstrādes iekārtas, tostarp arī palielinot to jaudu. Paredzēts iekārtas aprīkot ar jaunākās paaudzes identifikācijas un kvalitātes sensoriem, nodrošinot to, ka izmantotās iekārtas atbilst Eiropas Centrālās bankas standartiem attiecībā uz banknošu identificēšanu un šķirošanas kvalitāti, nodrošinot dažādu nominālvērtību banknošu vienlaicīgu apstrādi un iespēju apstrādāt dažādos virzienos sakārtotas banknotes," aģentūrai LETA skaidroja Latvijas Bankā.

Latvijas Banka 2018.gadā apstrādāja 144 miljonus banknošu, 17 miljonus aizstājot ar jaunām naudas zīmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas