Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas upēs vērojamas nelielas ūdens līmeņa svārstības

Lielā daļā Latvijas upju ir ledus sablīvējumi, bet ūdens līmenis galvenokārt stabilizējies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Hidrologi prognozē, ka atkušņa ietekmē valsts rietumu daļā gaidāms neliels ūdens līmeņa kāpums, savukārt Austrumlatvijas upēs ūdens līmenis varētu pazemināties.

Daugavā posmā no Daugavpils līdz Pļaviņu ūdenskrātuvei izveidojusies ledus sega, daudzviet ir ledus sablīvējumi, bet Krāslavas novadā upe nav aizsalusi. Ūdens līmenis Daugavā nedaudz paaugstinās.

Lielāko daļu Latvijas upju pilnībā vai daļēji klāj ledus, daudzviet ir ledus sablīvējumi vai ledus sega ar torosiem. Kurzemē ir vairāk upju, kas nav aizsalušas.

9.janvārī Lielupē pie Kalnciema izmērīta 11 centimetrus bieza ledus kārta, Ķīšezerā ledus vidējais biezums sasniedz 16 centimetrus, Burtniekā - 22 centimetrus.

Sinoptiķi prognozē, ka no ceturtdienas pēcpusdienas laiks kļūs aukstāks, valsts austrumos gaidāms noturīgs sals, kas sestdienas rītā vietām var sasniegt 20 grādus, bet rietumu un centrālajos novados brīžiem atgriezīsies neliels atkusnis.

Gan šīs nedēļas nogalē, gan nākamajā nedēļā bieži gaidāmi nokrišņi - galvenokārt sniegs. Ūdens līmenis upēs pārsvarā pazemināsies, vējuzplūdu dēļ palaikam gaidāms ūdens līmeņa kāpums jūrā ietekošo upju lejtecēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas