Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas šprotes varētu atgriezties Krievijas veikalu plauktos

Latvijā ražotās šprotes varētu atgriezties Krievijas veikalu plauktos - tādu iespēju pašlaik vērtē Krievijas Fitosanitārais un veterinārais dienests Rosseļhoznadzor, pirmdien vēsta telekanāls LNT. Par procesu ir informēts arī Latvijas Pārtikas un veterinārā dienests (PVD). Latvijas zivrūpniecības uzņēmumiem, kuriem Krievijas noteiktais embargo bija ļoti smags trieciens, nu esot pamats optimismam.

PVD uzsvēra, ka zivrūpnieki paši izdarījuši pietiekami daudz un modernizējuši tehnoloģiskos procesus. Krievijas kolēģi to, ka ražošanas tehnoloģija ir mainīta un arī PVD pietiekami aktīvi iesaistījies korektīvu pasākumu īstenošanā un dialoga uzturēšanā ar Krievijas pusi, esot pamanījuši un novērtējuši.

To, vai Latvijā ražotajām šprotēm Krievijas tirgus atkal tiks atvērts, Rosseļhoznadzor lems vēl vairākas nedēļas. Par lēmumu Latvijas puse tiks oficiāli informēta rakstiskā veidā.

Zemkopības ministrs Jānis DŪklavs (ZZS) izvērtēšanas procesu saista ar augustā rīkoto, bet Ārlietu ministrijas kritizēto tikšanos ar Krievijas premjera vietnieku Arkādiju Dvorkoviču laikā, kad Dvorkovičs Latvijā pavadīja atvaļinājumu.

"Ja tas [Krievija atļaus Latvijā ražotu šprotu importu] notiks, tad vienkārši piepildīsies tas, ko es teicu tad, kad mani dikti kritizēja. Ka runājos ar Krievijas dienestiem par mūsu tirgus jautājumiem," komentēja Dūklavs. 

Lielākā daļa zivrūpnieku, kas spējuši turpināt darbību, nu ir pārorientējušies uz citu tirgu. Gadījumā, ja Krievijas puses lēmums būs pozitīvs, Latvijas ražotāji uz Krieviju, visticamāk, eksportēs premium klases produkciju un orientēsies uz maksātspējīgo klientu segmentu. Standarta produkciju Krievijas uzņēmumi saražo un pārdod vietējā tirgū krietni lētāk, nekā to spēj Latvijas ražotāji, tāpēc konkurēt ar vietējo preci šajā segmentā nav izdevīgi.

 

Top komentāri

ARGO
A
Vai mūsu šprotu baroni pazīstu arī tādus jēdzienus kā pašcieņa un gods? Un ko tad Lielā Dzeltenā negrib mazās zivteles rīt? Eļļa smirdot? Aknas bail sabeigt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas