Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Latvijas produktu stendi Maskavas lielveikalos pagaidām nav apdraudēti

Latvijas un Krievijas kopuzņēmuma veidotos Latvijas produktu stendus Rižskij dvorik Maskavas tirdzniecības centros Krievijas embargo pagaidām neapdraud, otrdien vēsta LTV Panorāma.

Šie stendi Krievijas galvaspilsētas lielveikalos darbojas kopš 2011.gada. Septembrī Ušakovs iecerējis doties uz Maskavu, lai lūgtu saglabāt Latvijas produktu tirdzniecības vietas. Kaut projekts bijis veiksmīgs, Krievijas ieviestais embargo jūtami patukšojis produkcijas klāstu.

Lai gan stendus veido Latvijas - Krievijas kopuzņēmums, kas telpas īrē no latviešu izcelsmes krievu miljardierim Pjotram Avenam piederoša uzņēmuma, to pastāvēšanas nākotni neskaidru iezīmē politiskais risks - ja sekos rīkojums no Krievijas prezidenta Vladimira Putina partijas Vienotā Krievija kontrolētās Maskavas domes, stendi būs jāslēdz. Ušakovs ar savu vizīti Maskavā apņēmies mazināt šos riskus.

Tikmēr Swedbank ekonomists Mārtiņš Kazāks norāda, ka ilgtermiņā uz Krievijas tirgu paļauties vis nevarēs. Šīs valsts ekonomika ir milzis uz māla kājām, kurās sākušas parādīties strukturālas plaisas.

Food Union grupas uzņēmuma Rīgas Piena kombināts valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs Panorāmai atklāj, ka uzņēmums jau sācis aktīvi meklēt noieta tirgus ne tikai ārpus Krievijas, bet arī Eiropas savienības. Tie ir Tālie Austrumi, kā arī Āzijas tirgus. Nesen Food Union grupas uzņēmumus apmeklējusi Ķīnas valdības delegācija - jau septembrī iecerēts parakstīt pirmos līgumus par piegādēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas